Причината за смъртта на 3-годишното дете, чиито родители търсиха помощ

...
Причината за смъртта на 3-годишното дете, чиито родители търсиха помощ
Коментари Харесай

Не ги е срам! Бойко кога ще уволни директорите на трите болници заради починалото дете?


Причината за гибелта на 3-годишното дете, чиито родители търсиха помощ в три столични лечебни заведения, остава неразбираема. Проверката, която стартира министерството, продължава.

Снощи Националната референтна лаборатория е открила съществуване на риновирус у момченцето. От лабораторията обаче не настояват, че той е повода за съдбовния край.

Според родителите детето им е имало остра вирусна зараза. Впоследствие и сепсис.

За първи път почерненото семейство описа за претърпяното пред bTV. Помолиха лицата им да останат скрити.

Първо отишли в столичната педиатрия, където споделят, че в продължение на два часа не им обърнали внимание.

„ Те ни споделиха: Излезте, изчакайте, това не е приемен кабинет. Това е незабавен кабинет. Излезте, изчакайте. И в един миг, аз виждам, че детето е в тежко положение. ", описват родителите.

След това отиват в болница „ Лозенец”, където ги върнали за домашно лекуване.

„ Отиваме в държавна болница, нали там има експерти, те ни пращат у дома, че детето имало афти. Нито му направиха някакви проучвания, нито нищо ", не престават своя роман те.

Детето обаче се влошило и се върнали в педиатрията. Там чакали близо 2 часа за хоспитализация. От лечебното заведение не приели детето, защото нямали свободни кревати.

През това време, съгласно родителите, момченцето е колабирало, тръгнали към „ Пирогов”.

Tака фамилията разказва лутането си в системата в опит да спасят детето си.

„ В приемния кабинет, на кушетката пред тях, моето дете умираше! Те това доста добре го видяха. „ Нямаме свободно легло”. Спешното легло в болничното заведение било резервирано за някакъв човек, за 15 (ноември), който трябвало да пристигна. Неколкократно ни помолиха да си тръгнем, тъй като детето не е в тежко положение, можело да се предвижва”, описват родители.

Почти два часа не престават молбите към дежурната лекарка.

„ През сълзи я молех, единствено да видят какво му е на детето и да го вкарат някъде да видят какво му е”, споделя разплаканата майка.

"След като всичко завърши, въпросната лекарка излезе от вътре и ни сподели: "Господине, скърбя доста. Вие бяхте прав. Аз не бях права да отстоявам толкоз за това легло. Това е една незаконна немарливост от страна на тая жена и една безмилостна свирепост. Това е. Нашето момченце си отиде, поради нея, поради нейното его ".

„ Просто това закъснение докара до гибелта на моето дете. Не знам по какъв начин спи тази жена, откакто направи това нещо, с нашия принц. Не може ти от една вирусна зараза да починеш, ние в кой век живеем, това са нелепости. Това е безмилостна свирепост, закононарушение ", считат почернените родители.

„ Тя не беше тежка вирусна зараза. И ние в тези часове, където е тръгнало отравянето на кръвта, просто загубихме още 2 часа в увещания, в които моето детенце можеше да бъде избавено ", допълват фамилията.

Те имат вяра, че късмет за детето им е имало.

„ Въпросът е, че нас от 9 до 1 не ни одобриха в нито една болница, отидохме в 1 при тия хора и загубихме още 2 часа в административни спорове”, споделя бащата на умрялото дете.

И през днешния ден лекарката отхвърли коментар.

„ Няма думи да опишем по какъв начин се усещаме, ние сме едни черупки, нашето детенце го няма, за нас живота няма да е същият”, споделя бащата.

„ Цялата тази администрация, безхаберност, надменност. Нечовешко отношение. И в последна сметка моето дете си отиде на 3 години. Заради занимателен банкет, не поради последвалите процедури ".

„ Искам да има осъдени, желая да няма други такива случаи, нищо няма да върне моето дете, желая да има истина, тъй като това беше 3-годишен ангел”, безапелационна е майката.

„ Те ни убиха и нас”, заключва бащата.

Позицията на педиатрията остава непроменена: Няма закъснение на лекуването.

И през вчерашния ден, както и през днешния ден, от „ Пирогов” отхвърлят коментар.

А опитите ни да се свържем с управлението на Лозенец и през вчерашния ден и през днешния ден са без резултат.

Дали има закъснение в лекуването ще стане ясно от назначените експертизи от министерство. Очаква се първите резултати да излязат в сряда.

Лекарите и управленията на лечебните заведения вместо да мълчат е извънредно време да понесат отговорност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР