Причината за нарастващия приток на бежанци към САЩ е влошаването

...
Причината за нарастващия приток на бежанци към САЩ е влошаването
Коментари Харесай

Байдън обвини Путин за нарастващия приток на бежанци към САЩ

Причината за възходящия приток на бежанци към Съединени американски щати е утежняването на международната стопанска система поради войната, която съветският президент Владимир Путин стартира против Украйна, съобщи БГНЕС.

Това съобщи американският президент в обръщението си към водачите на северноамериканските и южноамериканските страни на формалната гала по откриването на " Срещата на върха на Америките " в Лос Анджелис.

Байдън посочи, че демокрацията е най-важният фактор за развиването и акцентира, че тя би трябвало да се поддържа посредством съдействие сред страните.

По мотив на бежанския поток към Съединени американски щати, изключително от страните от Централна и Южна Америка, Байдън съобщи: " Глобалният инфлационен напън се ускори с жестоката война на Путин против Украйна. За фамилиите става все по-трудно да посрещат потребностите си. Всички тези фактори водят до напор на бежанци в западното полукълбо. "

Отчитайки със удовлетворение, че е открито ново икономическо партньорство със страните от американския континент Байдън изрази убеденост, че това ще спомогне за възхода на стопанските системи им.

Участието на американския президент е съпроводено от неодобрение, като стачкуващи стачкуваха по маршрута на конвоя на Байдън, а в залата на срещата бе освиркан от някои участници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР