Причината за мярката е едностранно повишение на цените от страна

...
Причината за мярката е едностранно повишение на цените от страна
Коментари Харесай

Заради спор в Германия "Кауфланд България" изтегля някои продукти на Unіlеvеr

Причината за мярката е едностранно покачване на цените от страна на Unilever, a от " Кауфланд " се надяват мярката да е краткотрайна, до момента в който се обясни разногласието

© Надежда Чипева Още по тематиката
" Кауфланд България " пуска лична марка и за детски облекла

Това е следващата линия създадени артикули на немската верига в страната
11 сеп 2018
Веригите - на шопинг за терени

" Лидл " е най-активна в покупките на имоти в София и Варна. " Билла " наема интензивно
20 юли 2018 Гepмaнcĸaтa верига Каuflаnd реши да смъкна от продажба 480 продукта на интернационалната компания за бързооборотни артикули Unіlеvеr. Причината е търговски спор, зародил вследствие на едностранно фрапантно покачване на цените от страна на производителя без авансово координиране и договаряне с търговеца. Централата на веригата в Германия взе решение изтеглянето на артикули да бъде подкрепено и от поделенията й в Чexия, Cлoвaĸия, Xъpвaтия, Πoлшa, Pyмъния и Бългapия, заяви money.bg, а от компанията потвърдиха дейностите си пред " Капитал ".

Спорът

" Kaufland и Unilever построиха положителни бизнес взаимоотношения в последните десетилетия. В Германия Unilever фрапантно усили цените към Kaufland, което компанията намира за недопустимо и ще прекрати зареждането на някои артикули до последващо съобщение. Новото предложение на Unilever съдържа условия, които попречват Kaufland в Германия да предлага огромно многообразие от артикули с високо качество и с атрактивни цени, а това са главните ни обещания към нашите клиенти. Методът на Unilever не е допустим за Kaufland. Затова като първа стъпка компанията реагира със прекъсване на поръчките на артикули на Unilever в Чехия, Словакия, Хърватия, Полша, Румъния и България ", разясниха проблема за " Капитал " от " Кауфланд България ".

Без 16 продукта

В нашата страна ще бъде прекъснато повторното зареждане на 16 продукта от марката Cocolino ", прецизираха от компанията за " Капитал ".

" Решили сме да подкрепим централата ни в Германия в разногласието с Unіlеvеr, като престанем да поръчваме серията Cocolino след привършване на количествата. Това не е огромна драма за пазара, само че е знак към сътрудниците ни в Германия, че сме съпричастни към казуса ", разяснява за " Капитал " Стела Първанова, търговски шеф на " Кауфланд България ".

Unilever е един от водещите международни снабдители на артикули за хубост и персонална хигиена, домашни грижи, храни и питиета, които доближават до 2.5 милиарда консуматори на ден в над 190 страни. Корпорацията има 161 хиляди чиновници, регистрира продажби за 53.7 милиарда евро през 2017 година и има над 400 марки, измежду които Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Wall, PG Tips, Ben & Jerry`s, Magnum, Lynx.

В България не са показани всички марки на производителя. " Сред най-силните в нашата верига са Rexona и Dove, а те няма да бъдат наранени от разногласието ", посочи още Първанова.

" Проблемите с Unilever са от няколко месеца и се надяваме, че това е единствено краткотрайна облачност в нашите взаимоотношения. Преговорите с Unilever не престават и ние се надяваме да се стигне до съглашение, тъй като нашата съществена работа е да продаваме, а не да стопираме от продажба артикули ", заключи Стела Първанова.

Тя посочи, че това не е първи случай, в който българската верига реагира солидарно на проблем с производител в някоя от страните на немската група. " Поради сходни със настоящия търговски спор проблеми ние продаваме скъсен подбор на Coca-Cola и не продаваме Rauch ", дава образци Първанова. Според нея това е естествена и разумна реакция, когато се работи в консорциум и някой от групата има проблем.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР