Причината за катастрофата на бомбардировача Су-34 в Ейск е попадане

...
Причината за катастрофата на бомбардировача Су-34 в Ейск е попадане
Коментари Харесай

Две чайки свалили руския Су-34 в Ейск

Причината за злополуката на бомбардировача Су-34 в Ейск е попадане на птици в моторите му, което е довело до възпламеняването му.

Разследващите органи в Русия оповестиха, че сега на излитането две чайки са блъснали моторите на самолета. Части от птиците са открити от специалисти при оглед на останките от бомбардировача. Това събитие е довело до запалване на един от моторите на самолета, което е предизвикало злополуката му, оповестиха проверяващите органи.

Полетът на авариралия Су-34 на 17 октомври е бил подготвителен. Самолетът не е бил въоръжен. Малко след излитането водачите са съобщили за пламнал мотор. Те са съумели да катапултират преди самолетът да се разбие наоколо до жилищна постройка и да провокира пожар от първия до деветия етаж в нея.  В резултат починаха 15 души, а ранените са повече от 20.

Шест дни след случая различен съветски изтребител - Су-30, се разруши в жилищен регион в сибирския град Иркутск. Машината се заби в двуетажна къща, а двамата водачи починаха. Няма жертви измежду популацията. Инцидентът също стана по изпитателен полет.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР