Причината за изключването на Георги Гергов не е само една.

...
Причината за изключването на Георги Гергов не е само една.
Коментари Харесай

Симов нападна Гергов: Той е котва, която тегли БСП надолу

Причината за изключването на Георги Гергов не е единствено една. Група от Българска социалистическа партия откри редица нарушавания на партийната организация в Пловдив. Тази серия от нарушавания не може да бъде толерирана. Правилата са за всички и над всички.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов във връзка свадите в партията свързани с предлагането за изключване на Георги Гергов.

" Георги Гергов е проблем за Българска социалистическа партия още от 2006 - 2007 година. През последните години той ясно е посочил, че няма нищо общо с лявата концепция и непрестанно взривява партията. Последният гърмеж бе предходната година, когато ръководещите вкараха цялостен локдаун и не помогнаха по никакъв метод на жителите. Тогава господин Гергов даде изявление, в което разгласи, че Българска социалистическа партия би трябвало да поддържа държавното управление и ограниченията, тъй като другояче ще загуби. Тогава централата ни на " Позитано " бе залята от гневни писма, в които се настояваше господин Гергов ", разкри Симов.

" Гергов е котва, която тегли Българска социалистическа партия надолу. Резултатите на партията в Пловдив демонстрират това - там сме пета мощ. Градската организация в Пловдив не е свалила доверието си от управлението на Българска социалистическа партия. Тази декларация е подписана от 20 души, които са доближени до Георги Гергов. Убеден съм, че същинските пловдивски социалисти не поддържат тази декларация. Конфликтът сред Георги Гергов и Корнелия Нинова стартира преди 3 години, когато той бе изключен от Изпълнителното бюро поради срещите му при основния прокурор. Гергов непрестанно нарушава устава на партията и гледа единствено своя интерес. Рано или късно той ще се включи в партията, която му е на сърце и към която принадлежи - ГЕРБ. Той беше труженик за коалиция с ГЕРБ и в никакъв случай не е криел това. Българска социалистическа партия се почиства сега ", безапелационен бе аленият народен представител.

" Не разбирам за какво се води спор за датата на изборите. Ние ясно сме декларирали нашата позиция - президентът има законово право да назначи изборите, когато реши за добре. Българска социалистическа партия е подготвена за всяка една за изборите. Никой в Българска социалистическа партия не може да каже кой ще е канидатът ни за президент. Ние не сме лидерска партия, има си процедури. Нека минат парламентарните избори и тогава ще има решение. Моето персонално мнение е, че Румен Радев би трябвало да бъде нашият претендент ", разгласи Александър Симов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР