Причината за експлозията на издирваната аржентинска подводница Сан Хуан може

...
Причината за експлозията на издирваната аржентинска подводница Сан Хуан може
Коментари Харесай

ВМС на Аржентина съобщи вероятната причина за експлозията на изчезналата подводница

Причината за детонацията на търсената аржентинска подводница " Сан Хуан " може би е била високата централизация на водород. Това съобщи в неделя представителят на аржентинския флот Енрике Балби. " Като се има поради, че бяхме осведомени за детонацията и че на борда няма военни торпеда, които могат да провокират детонация, можем да стигнем до извод, че детонацията е породена от висока централизация на водород, само че не знаем какво е довело до това " сподели Балби на конференция в град Байя, предавана по локалната телевизия.

Енрике Балби също по този начин акцентира, че казусът с електрозахранването в системата, за която екипажът на подводницата оповестява преди да изчезне връзката, е провокиран от попадането на вода в акумулатора и не е обвързвано с неизправности.

Присъстващият на конференцията министър на защитата на Аржентина Оскар Агуад също съобщи, че управляващите нямат информация по отношение на това детонацията на подводницата да е обвързвана с попадение на торпедо. " Тази версия би трябвало да се изключи ", сподели той.

Както подчертаха министърът и представителят на флота, търсенето на членовете на екипажа продължава. " На 11-ия ден от интервенцията можем да предположим, че екипажът се намира в миг на рисково оцеляване ", сподели Балби.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР