Причината - скъсана контактна мрежа върху товарен влак. Аварията е

...
Причината - скъсана контактна мрежа върху товарен влак. Аварията е
Коментари Харесай

130 души, сред които и деца, са блокирани в три влака

Причината - скъсана контактна мрежа върху товарен трен. Аварията е станала в 4:40 ч. сутринта, оповестиха за bTV от НКЖИ. На място е бил изпратен дизелов локомотив, който да се опита да освободи и изтегли товарния трен, само че по пътя има паднали и доста дървета, както и провиснала контактна мрежа. Изпратена е на място профилирана техника, която да ремонтира контактната мрежа. Едва тогава дизелов локомотив ще може да изтегли влака.

Властите се пробват да провеждат три рейса от Карнобат, с които да бъдат извозени пасажерите от блокираните влакове. Проблемът е, че Ришкият проход е затворен и се търси различен маршрут.

" Снегът е влажен, натежал е на дърветата и на някои места дърветата са паднали непосредствено на линията, на други клоните опират в контактната мрежа. Да, има деца. Влаковете са напрегнат - отопляват се. Няма заплаха от измръзване на пасажерите. Нямаме бедстващи пасажери на гари или сред гари, които да са оставени на студено. Полагат се грижи за пасажерите ", разяснява пред bTV Емил Симеонов, представител на НКЖИ.

Съветът към пасажерите е да стоят във влаковете в купетата и да чакат инструкции на чиновниците на БДЖ, които ще им дадат точна информация.

Всички екипи на Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) са на терен и работят за отстраняването на повредите по жп мрежата, оповестиха от компанията . Движението на влаковете в страната се реализира в изискванията на усложнена зимна конюнктура.

По предписание на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков от петък в НКЖИ е основана организация за деяние при усложнени зимни условия, като са мобилизирани всички екипи и техника.

 

Основните проблеми по железопътната мрежа са породени от паднали дървета и далекопроводи върху стоманения път и контактната мрежа.

От 00:00 ч. на миналата нощ всички екипи и налична техника работят в проблематичните сектори в изискванията на мощен вятър и снегонавявания за навреме премахване на проблемите и обезпечаване на придвижването на влаковете.

Към момента са отстранени над 30 огромни повреди.

Участъците от жп мрежата се обхождат превантивно.

Към момента е прекратено придвижването на влаковете и се работи за неговото възобновяване в следните сектори: Славяново - Търговище, Свищов - Левски, Смядово - Комунари, Дъбово - Тулово, Дъскотна - Люляково, Царева морава - Трявна, Борово - Иваново, Дряново - Дебелец, Перник разпределителна - Разменна, Ветово - Сеново. На пътя Самуил - Силистра работи снегорин.

На 19 ноември няколко крайградски пътнически влака сред Варна и Добрич бяха анулирани поради провиснали и паднали клони от дървета на стоманения път.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР