Причината са санкциите срещу компанията, наложени от ВашингтонПускането на нов

...
Причината са санкциите срещу компанията, наложени от ВашингтонПускането на нов
Коментари Харесай

Huawei отлага пускането на нови лаптопи MateBook

Причината са глобите против компанията, наложени от Вашингтон

Пускането на нов MateBook преносим компютър се отсрочва, поради американските наказания (снимка: Huawei)

Китайският софтуерен колос Huawei анулира стартирането на нов модел преносим компютър, вследствие на възбраната да прави бизнес с американски снабдители, заяви CBNC. Това е първият артикул, който компанията анулира откакто бе сложена от Вашингтон в черния лист, ограничителен достъпа й до американски технологии.

Ричард Ю, основен изпълнителен шеф на потребителското поделение на Huawei, разяснява, че компанията публично е възнамерявала да предложи нов артикул от серията MateBook, без да показва съответна дата, само че в последна сметка е задържала стартирането на преносимия компютър за неопределен срок.

По неговите думи, точно влизането на компанията в черния лист, което лимитира американските компании да продават артикули на Huawei, е причина за анулация на стартирането на преносимия компютър – това бе обявено за първи път от цифровата новинарска организация The Information. „ Не можем да доставим компютъра ”, споделя със страдание Ю.

На въпроса дали Huawei ще пусне преносимия компютър на по-късна дата Ю дава отговор, че всичко зависи от това какъв брой дълго време компанията ще остане в черния лист. Ако Huawei е за дълго в този лист, преносимият компютър не може да бъде пуснат на пазара, признава мениджърът.

Huawei разчита на американски технологии за забележителна част от потребителските си артикули. Лаптопът MateBook X Pro, в частност, работи с операционна система Windows на Microsoft и употребява чипове от Intel.

Компанията е подхванали ограничения в опит да смекчи последствията от вкарването й в черния лист, в това число депозиране на ресурси от основни съставни елементи. Huawei работи и върху лична операционна система, за която Ю споделя, че може да започва още тази година в Китай.
още по тематиката
Huawei проектира сама процесорите за своите смарт телефони, само че към момента разчита на американски технологии за други съставни елементи на устройствата си.

Най-големият бизнес на компанията обичайно е продажбата на мрежово съоръжение. Но през 2018 година потребителският бизнес, който включва смарт телефони, преносими компютри и носими устройства, донесе най-вече доходи на китайския софтуерен колос.

Бизнесът със смарт телефони на Huawei към момента не е обиден от глобите, само че специалисти предизвестиха, че блокирането на достъпа до американски технологии може да навреди на компанията.

Шао Ян, топ управител в подразделението за потребителски артикули на Huawei, съобщи, че ще отнеме повече време, в сравнение с се очакваше, до момента в който компанията осъществя упоритостта си да стане най-големият състезател на пазара за смарт телефони. В момента Huawei е на второ място след Samsung.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР