Причината Русия да спре газа към България е, че България

...
Причината Русия да спре газа към България е, че България
Коментари Харесай

Румен Петков: Причината Русия да спре газа към България е, че България не е извършила плащане

Причината Русия да спре газа към България е, че България не е направила заплащане по условията на „ Газпром “ – процедура, която не е в спор с Договора.

Това съобщи пред медиите ръководителят на АБВ Румен Петков и напомни, че още от януари министър председателят сподели, че договорът с „ Газпром “ няма да бъде подписан. България ще продължи по този начин или другояче да купува съветски газ, било то и посредством медиатори, гръцки или различен медиатор.

Петков още веднъж съобщи безапелационна позиция на АБВ, че договарянията с „ Газпром “ би трябвало да бъдат обновени и да се пристъпи към процедура за гарантиране доставката на тръбния газ. В противоположен случай българската индустрия получава голям удар – нарастването на цената на газа още през май ще бъде сред 40% и 60%. Това ще бъде злополука за стопанската система и бита, добави той.

Румен Петков разяснява, че на фона на злополуката, пред която е изправена България и стратегически проблеми за решение, министър председателят реши да замине за Украйна. В това пътешестване той видя услуга за нечий персонален интерес.

„ Искам явен отговор – има ли в групата човек с доста сериозна благосъстоятелност в Украйна? Заинтересован ли е да си движи комерсиалния обект в Украйна? Било ли е тематика на диалозите – бъдещето на мол в Украйна на нашата делегация? “.

Паралелно със събитията към газа, още веднъж се възобнови въпросът за рандеман на шистов газ, сподели още Петков. Той е безапелационен, че това ще бъде тежко закононарушение към екологичната сигурност на България, ще съсипе селското стопанство и туризма.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР