Причината, поради която разкрих публично случая, беше за да покажа

...
Причината, поради която разкрих публично случая, беше за да покажа
Коментари Харесай

Андреас Холщайн: Цяла Европа се нуждаем от език, който уважава другите

Причината, заради която разкрих обществено случая, беше с цел да покажа какво се случва. Думите на този човек не бяха негови думи, а това, което пускат в интернет новите известни деятели. Цяла Европа се нуждаем от език, който почита другите. Другият може да има друго от твоето мнение, само че то е човешко създание и той заслужава почитание. Това сподели в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ кметът на немския град Алтена  Андреас Холщайн , който беше атакуван с нож поради демократичната му политика към мигрантите. Той акцентира, че доста от кметовете в Германия са били обекти на враждебна тирада, закани или са претърпели принуждение.
 
Ние продължаваме с нашата работа дружно с бежанците и за бежанците, в това число и с гражданското общество, което е мощно ангажирано в този развой. Ние настаняваме бежанците в естествени жилища, а не в общежития. Това понижава проблемите, които виждахме в предишното. Опитваме се да им даваме още от първия ден уроци по немски, защото даже и да не им бъде разрешено да останат в Германия, на по-късен стадий може да им бъде потребно да схващат и приказват езика. Всичко това се прави от доброволци и експанзията по отношение на мен не промени нищо в отношението, с което работят. Те са също по този начин стимулирани, както преди.

Холщайн описа какво се е трансформирало след офанзивата: Получих доста закани и омразни известия. Получих над 100 мейла. Беше доста под напрежение интервал. По-късно видях, че тази обстановка е доста странна както за мен, по този начин и за фамилията ми. Никой не можеше да каже, че това няма да се случи още веднъж. За мен решението беше направено още 20 мин. след офанзивата, тъй като би трябвало да се справяш с такива обстановки, би трябвало да намериш вярната политика. След като разговарях с моето семейство, те ми споделиха – ти няма да бъдеш удовлетворен, нито ние ще сме удовлетворени, в случай че напуснеш работата си. В мен персонално не се промени нищо. Боря се за демократично и отворено общество, даже в Германия това е доста мъчно. Моят мотор е, че го върша за моите деца, за децата на други хора, за моите внуци и за внуците на моите деца.

Според Холщайн, канцлерът Ангела Меркел е направила добра политика на интеграция. На локално равнище имаше проблеми, само че ние се справихме с тях, добави той. По думите му няма повече закононарушения от преди.

Не става дума единствено за бежанците. Хората демонстрират неприязън и между тях. Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР