Причината - пандемията и последвалата икономическа кризаПандемията и последвалата икономическа

...
Причината - пандемията и последвалата икономическа кризаПандемията и последвалата икономическа
Коментари Харесай

Над 17 000 магазина в Обединеното кралство затвориха врати през изминалата година

Причината - пандемията и последвалата икономическа рецесия

Пандемията и последвалата икономическа рецесия убиват комерсиалните улици, предава Само във Англия през миналата година са били затворени над 17 хиляди магазина.

Данните за търговията на дребно във Англия в действителност шокираха обществото и извадиха нескрито действителния размер на икономическата рецесия на Острова. От тях излиза наяве, че всеки ден през 2022 година са затваряни приблизително по 47 магазина, което е с 50% повече по отношение на миналата 2021 година И това не са единствено дребни търговци, които мъчно устоят на конкуренцията поради рекордната за последните 40 година инфлация, а и огромни вериги и марки с десетилетие наличие на английския пазар. Оказва се, че на тях също им излиза скъпо да поддържат търговски площи, даже единствено за авторитет. Така търговията се придвижва от улицата - онлайн.

Затварянето на магазини води след себе си и напредък на безработицата. 150 000 души са изгубили работата си, само че това не е единственият проблем. Пустеещите търговски площи, които никой не наема, също са огромно предизвикателство. Те освен основават възприятие за съсипия, само че и се трансформират в непостижимо финансово задължение за притежателите си, които не престават да заплащат високи налози върху тях, без да имат доходи. Затова се разискват разнообразни хрумвания в какво могат да бъдат превърнати - като да вземем за пример жилища, както към този момент се случва с Лондон, или места за публични потребности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР