Причината - използване на името на футболиста с търгвоска целМодна

...
Причината - използване на името на футболиста с търгвоска целМодна
Коментари Харесай

Марадона осъди известна модна къща на 70 000 евро

Причината - потребление на името на футболиста с търгвоска цел

Модна къща " Долче и Габана " беше наказана да заплати 70 000 евро обезщетение на именития футболист Марадона, тъй като е употребила името му с комерсиална цел през 2016 година, написа Българска телеграфна агенция. Съдебното решение планува също стилната къща да заплати на аржентинеца над 13 000 евро за адвокатски разходи.

Съдебният спор е поради дефиле в Неапол през 2016 година, по време на което манекенка носеше светлосиня фланелка на футболния клуб " Наполи " с номер 10 и изписано над него име Марадона на гърба й.
" Това е било направено без единодушието на футболиста и без да е бил сбъднат контакт с него - разясниха юристите му. - Защитата на " Долче и Габана " увери, че става въпрос за отдаване на респект към Неапол. Дефилето обаче имаше комерсиална цел, а правото да употребява името и имиджа на толкоз известна персона има само самата тя. "

Съдийката Паола Гандолфи означи, че името Марадона е обвързвано с изключителни футболни умения и не може да се употребява от бизнесмени, без да е бил реализиран консенсус със самия футболист.
В Instagram Марадона приветства правосъдното решение. " Отдаването на респект е нещо хубаво, само че считам, че трябваше да изискат нужното позволение, с цел да употребяват името ми по време на дефилето ", е написал той. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР