Причината - европейците генерират 25 млн. тона пластмасови отпадъци годишноЕвропейският

...
Причината - европейците генерират 25 млн. тона пластмасови отпадъци годишноЕвропейският
Коментари Харесай

ЕС иска през 2030 г. да може да рециклира всички пластмаси

Причината - европейците генерират 25 млн. тона пластмасови боклуци годишно

Европейският съюз показа проектите си до 2030 година всички пластмасови опаковки в Европа да могат да бъдат рециклирани и последователно да отстранен пластмасите за еднократна приложимост като чаши за кафе, осведоми БГНЕС. 

Стратегията, оповестена от Европейската комисия, следва решението на Китай да забрани вноса на непознати артикули, които да бъдат рециклирани, в това число големи количества от Европа.

" Комисията има за цел да усили преработването на пластмаси и всички пластмасови опаковки да бъдат наново употребявани или рециклируеми до 2030 година ", съобщи изпълнителният орган.

Предложенията й също по този начин имат за цел да основат благоприятни условия за бизнес, като трансформират метода, по който пластмасовите артикули се проектират, създават и рециклират в Европа.

Първият вицепрезидент на Еврокомисията Франс Тимерманс съобщи:  " Трябва да спрем навлизането на пластмаси в нашата вода, нашата храна и даже в нашите тела. Единственото дълготрайно решение е да се понижат пластмасовите боклуци посредством преработване и наново потребление на множеството. Китайското решение безспорно е огромно предизвикателство, само че дано да превърнем това предизвикателство във опция ".

Опасни ли са пластмасовите бутилки и опаковки за храни? (ВИДЕО)

Предложенията не съдържаха проекти за налог върху пластмасовите опаковки, които бюджетният комисар Гюнтер Йотингер предложи предходната седмица за битка със замърсяването и да помогне за запълването на дупка от към 13 милиарда евро в бюджета на блока, породена от Брекзит.

" Все още не сме намерили метод да въведем европейски налог за пластмаси. Още е рано да обещаваме нещо ", съобщи пред кореспонденти заместник-председателят Юрки Катайнен, отговарящ за работните места и вложенията. 

Комисията заяви, че европейците генерират 25 милиона тона пластмасови боклуци годишно, само че по-малко от 30% се събират за преработване.

Тимерманс прикани за поощряване на информираността, като прикани родителите да споделят на децата си, че една пластмасова сламка лишава единствено една секунда, с цел да бъде създадена, само че 500 години, с цел да се разпадне.

Той сподели, че комисията е почнала развой, който да забрани в последна сметка микропластмасите, които се намират в козметиката и други артикули, само че се вкарват в тялото посредством храна.

Катайнен съобщи, че тактиката е " чудесна опция за европейската промишленост да развие международно водачество в новите технологии и материали ".

Той добави, че Европа към момента няма работещ пазар за преработване на пластмаси, защото няма избрани стандарти. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР