Причината естествено е пандемията от коронавирус в светаПрез първото тримесечие

...
Причината естествено е пандемията от коронавирус в светаПрез първото тримесечие
Коментари Харесай

Доставките на лаптопи се свили с 40% през февруари

Причината естествено е пандемията от ковид в света

През първото тримесечие на 2020 година на пазара ще постъпят 27,5 милиона преносимия компютър
(снимка: CC0 Public Domain)

Петте най-големи производители на преносими компютри в света са записали спад сред 38 и 40% в доставките през февруари 2020 година, в съпоставяне със същия месец на предходната година, заяви тайванската изследователска компания Digitimes Research.

Според анализаторите, спадът се дължи на пандемията от ковид, която подкопа производството в Китай, където се сглобяват към 90% от преносимите компютри, предлагани на международния пазар.

През февруари 2020 година единствено Dell и Lenovo са доставили повече от 1 милион преносимия компютър, тъй като техните индустриални сътрудници продължиха да работят по празниците – Лунната Нова година в Китай.

Dell резервира позицията на максимален производител на преносими компютри в света, която компанията си извоюва през януари 2020 година В същото време февруарските доставки на американския производител са намалели повече в сравнение с Lenovo и Asus.
още по тематиката
Lenovo сподели резултати над междинните за пазара, заради обстоятелството, че личните индустриални мощности на компанията, ситуирани в китайската провинция Хефей, възобновиха активността си до относително високо равнище – 60% от цялостния потенциал.

Доставките на HP Inc. през февруари са намалели с над 50%, заради обстоятелството, че компанията не е провела произвеждане по време на празниците и съществуването на съществени индустриални мощности в Чунцин, Китай, където разпоредбите за връщане на предприятията към работа са по-строги, спрямо други райони на страната.

Що се отнася до така наречен контрактни производители на преносими компютри, водещите три компании през февруари понижиха доставките сумарно с 42%, спрямо предходния месец. Quanta претърпя най-лошия спад измежду съперниците си, защото възобновява производството си по-бавно.

Въпреки обстоятелството, че през март 2020 година опциите на ODM фирмите евентуално ще бъдат бързо възобновени, лимитираното предложение на съставни елементи, заради липса на работна ръка при производителите, ще се трансформира в проблем за доставчиците на преносими компютри, считат анализаторите.

Очаква се през първото тримесечие на 2020 година на пазара да постъпят 27,5 милиона преносимия компютър. Това е с 35% по-малко, спрямо предходното тримесечие, и с 26% спад на годишна база. Ако пандемията не стихне и  продължи да въздейства върху работата на китайските предприятия за преносими компютри, това може да докара до още по-значително понижаване на доставките.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР