Причината е липсата на достатъчно класни стаи, в които да

...
Причината е липсата на достатъчно класни стаи, в които да
Коментари Харесай

Ученици в село Рибново учат в коридорите, мазето и столовата

Причината е неналичието на задоволително класни стаи, в които да се поберат всички деца. До два месеца би трябвало да стартира построяването на спомагателна постройка към учебното заведение.

Рибново, Гърмен Осиково, Гърмен

В учебното заведение в село Рибново се образоват над 460 деца единствено в 16 класни стаи, а са нужни повече от 38, с цел да учат децата на една промяна. Директорът от няколко години обособил всички свободни пространства, с цел да могат да се съберат учениците от другите класове.
Манчо Джуркин, шеф на Средно учебно заведение „ Йодан Йовков " - село Рибновo: В момента шест от класовете нямат класни стаи. Те се местят ту в салона за физическо образование, ту в компютърния кабинет.
Това e един от коридорите, които са приспособени като класни стаи. Тук се побират 20 деца и се организират образователни занятия.
Феим Османов, заместител шеф: Като цяло не е елементарно да бъдат извършени уроци в стаи, които не са основани за това. Но ние вършим оптималното, с цел да протече един образователен развой в нашето учебно заведение. Не се нарушава образователният развой, съблюдаваме условията на здравната ревизия.
Около 6 млн. лева ще са нужни за построяването на спомагателна постройка, в която да има съвременни кабинети и класни стаи. Проектът е направен и включва възобновяване и на в този момент съществуващото учебно заведение. Вече са обезпечени 300 000 лева за започване на изкупни работи.
Манчо Джуркин, шеф на Средно учебно заведение „ Йодан Йовков " - село Рибново: Ние нямаме доста място. Мястото, с което разполагаме в двора на учебното заведение, зад учебното заведение е един огромен хълм. Над 10 000 кубически метра би трябвало да се изхвърли тази земя, с цел да се разшири. Това извънредно доста оскъпява плана също.
Предстои да бъде ремонтирано и учебното заведение в село Осиково. В постройката там ще се организират образователни занимания, когато времето е неприятно, с цел да не пътуват децата от селото до Рибново.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР