Причината е, че не се знае дали новите закони, които

...
Причината е, че не се знае дали новите закони, които
Коментари Харесай

Mайките на деца с увреждания напуснаха Народното събрание със скандали


Причината е, че не се знае дали новите закони, които готви общественото министерство, ще бъдат импортирани за гласоподаване в период. Срещата беше инициирана поради ескалиралото напрежение около поправките в готвения Закон за хората с увреждания.

На срещата бяха поканени четирима министри, единият от тях – финансовият Владислав Горанов не пристигна. Това в допълнение нагорещи пристрастеностите.

Социалният министър Бисер Петков не пое ангажимент по кое време тъкмо законите ще влязат в Парламента, тъй като има процедура, която би трябвало да се съблюдава, а и рецензиите към написаното са доста. Здравният министър Кирил Ананиев изясни, че предстоят промени в ТЕЛК, готвят се и стандарти за медицинските произведения и помощни средства, които ще минат под шапката на неговото ведомство.

За родителите е огромен проблем, че нямат право да избират учебно заведение, съобщи една от майките. Като образец тя уточни, че нейният наследник, който е в инвалидна количка, е разпределен да учи в селскостопанска паралелка по розобер. Друга майка пък сподели, че липсва самостоятелна оценка за децата. Нейното дете, което е с математически качества, е разпределено да учи озеленяване. 

При напускането на залата майките на деца с увреждания оповестиха, че даденият от тях период за правене на нов закон е изминал на 1 октомври и до момента няма свършено нищо съответно по промяната в бранша. Те допълниха, че са очевидци на " неистини до безспир " и няма смисъл да участват на сходна среща.

Част от тях останаха афектирани от изявления на присъстващи на срещата и оповестиха, че стартират ефикасни цивилен митинги. Според майките се прави опит политическите игри да се пренесат на техен тил, което те нямали до разрешат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР