„Причината да сме тук е политическата декларация, която изчетоха от

...
„Причината да сме тук е политическата декларация, която изчетоха от
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: ПП-тата и Кирил Петков искат собствен Гешев

„ Причината да сме тук е политическата декларация, която изчетоха от трибуната от „ Продължаваме Промяната “. Милен Матеев от Политическа партия говореше за бъдещия закон за КПКОНПИ и си разреши да каже неща, които не са правилни, т.е. напряко са неистини. Намекна се, че ние сме желали да имаме собствен човек там, който да има право на несъгласие “, стартира той.

„ При разискването на законопроекта на съдружен съвет аз и други сътрудници изразихме безпокойство да не превърнем новия орган КПКОНПИ в остарелия или да не създадем нещо като втора прокуратура със личен прокурор, който да може да прави каквото си желае, т.е. началник на КОНПИ. Кирил Петков в действителност искаше тъкмо това. Каза: „ Не имам вяра на ДАНС, нямам доверие на службите. Шефовете им не са мои, а са на президента и на мен ми би трябвало проверяващ орган и паралелна прокуратура “. Тогава аз му споделих, че това е доста кофти, тъй като разликата сред нас и ГЕРБ ще е никаква. ГЕРБ и Движение за права и свободи се направиха един Гешев с тотална власт “, продължи Йорданов.

„ В Политическа партия юристите са слаби. Не знам каква се води Лена Бориславова ва премиера – сътрудничка, началник на кабинет, доведен човек – нямам визия. Тя минава за юридически потенциал при него, само че няма закон, който да е дала и нашите адвокати да не са надраскали като контролно с алено, тъй като има тежки несъгласия “, разяснява още шефът на ПГ на Има Такъв Народ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР