Причината да има голямо различие в поведението на отделните породи

...
Причината да има голямо различие в поведението на отделните породи
Коментари Харесай

Учени: Човекът е оформил мозъците на кучетата, за да се държат по специфичен начин

Причината да има огромно разграничение в държанието на обособените породи кучета, е в индивида - той е оформил мозъците им постепенно по този начин, че да служат на задачите му, заяви в. "Дейли мейл ".

Поведенческите нюанси в другите породи кучета са резултат от търсенето на идеалното куче надзирател, ловджия, пастир или любим за гушкане. Затова обособените породи кучета, въпреки и да принадлежат към един тип, към този момент могат да бъдат разграничени по сивото вещество с магнитноядрен резонанс.

Разликите се демонстрират под формата на любвеобилността на лабрадора, гневната непримиримост на териера и непоколебимия бдящ взор на добермана.

Селективното отглеждане постоянно се съпоставя с еволюцията, която в тази ситуация се форсира от индивида.

Учени от няколко американски университета, измежду които Харвард и Стоуни Брук, изследваха 95 кучета от разнообразни породи с магнитноядрен резонанс, с цел да открият резултата от селективното отглеждане. Резултатите им демонстрират, че забележителните вариации в структурата на мозъка не са свързани с размера на тялото и формата на главата. Специалистите са открили шест съществени мозъчни мрежи, всяка от тях обвързвана със характерни поведенчески черти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР