Причина за това е девалвацията на системата на международното право,

...
Причина за това е девалвацията на системата на международното право,
Коментари Харесай

Лавров: За повечето държави военната сила дава суверенитет

Причина за това е девалвацията на системата на интернационалното право, изясни той на конференция, отдадена на резултатите от активността на съветската дипломация през 2017 година.

"Наблюдаваме обезценка на интернационалното право и понижаване на ролята на интернационалните институции. Наблюдава се също блян на от ден на ден страни да усилват военната си мощност, защото в сегашната обстановка те виждат в това надали не единствената гаранция за запазване на суверенитета си ", сподели Лавров, представен от ТАСС.

Шефът на съветската дипломация означи, че тези процеси протичат поради Съединени американски щати и техните съдружници, които "искат до управляват международните каузи извънредно въз основа на диктат, ултиматуми, пренебрегвайки гледната точка на другите центрове на международната политика ". По думите му в действителност по този метод те не признават за действителен формиращия се многополюсен свят.

"Методите, към които западните страни прибягват за въздържане на своите съперници, са много съмнителни и недобросъвестни. Спектърът им е необятен - от разрастване на световна система за потиворакетна защита до едностранни наказания, екстериториално използване на личното законодателство и закани да позволяват всевъзможни интернационалните проблеми извънредно по собствен сюжет, без да се стопират пред нищо, в това число и потребление на груба военна мощ ", акцентира Сергай Лавров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР