Причина за смъртта на 52-годишния Борис П. и 53-годишния Пенчо

...
Причина за смъртта на 52-годишния Борис П. и 53-годишния Пенчо
Коментари Харесай

Работниците от свинефермата в с. Попина са починали от отравяне със сероводород

Причина за гибелта на 52-годишния Борис П. и 53-годишния Пенчо Д., които починаха в свинеферма в силистренското село Попина , е отравяне със сероводород. Това са посочили резултатите от аутопсията на телата на основния монтьор и неговия сътрудник, които са правили ремонтни действия в септична шахта там. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.
На 18 май тази година основният монтьор Борис П. бил извикан поради щета на помпата на септичната яма. Мъжът се спуснал в шахтата, само че се задушил от отделящите се газове. Притеклият се да му помогне негов сътрудник Пенчо Д. също се задушил. Телата на двамата мъже били извадени от септичната шахта, прецизират още от Прокуратурата.
Окръжната прокуратура в Силистра управлява досъдебното произвеждане по случая, формирано за причиняване гибелта на повече от едно лице заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха – закононарушение по член 123, алинея 3, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс. Разследването е било предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Назначена е съдебномедицинска експертиза за тежката трудова акцидент. Действията по следствието не престават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР