Причина за недоволството им са лошите пътища и старата ВиК

...
Причина за недоволството им са лошите пътища и старата ВиК
Коментари Харесай

​Хотелиери и жители на села в Еленския Балкан излязоха на протест

Причина за недоволството им са неприятните пътища и остарялата ВиК мрежа, която непрекъснато ги оставя без вода. Хората са безапелационни, че проблемите, насъбрани от години, заплашват бизнеса им, а институциите досега не вършат нищо по въпроса. Над един милион ще коства подмяната на 12-километровото трасе на водопровода. От общината в Елена споделиха, че ВиК - Асоциацията би трябвало да го заложи в капиталовата си стратегия като предпочитан обект.

В най-окаяно положение е правата Велико Търново - Плаково - Елена. За 25-километровият път обаче страната не е отпуснала нито лев. Пари няма и за подмяната на остарелия тръбопровод. Затова и къщите за посетители, както и огромните хотелски бази, постоянно остават без вода.

Ванимир Мартинков, хотелиер, село Средни колиби: Четири дни тъкмо по новогодишните празници нямахме вода! Спасихме се с помощта на това, че имах хидрофор, с който при икономично прилагане на водата, гостите устояха наказването!Румен Димитров, хотелиер, село Бръчковци: Яковци и Бръчковци са най-зле, тъй като сме на централния тръбопровод и като станат огромните повреди, нямаме по цяла седмица вода, до момента в който тези с каптажите въпреки всичко имат някаква вяра!
Над един милион ще коства подмяната на 12-километровото трасе на водопровода.
Йордан Димитров, заместник- кмет Община Елена: ВиК - Асоциацията би трябвало да го заложи в капиталовата си стратегия - като предпочитан обект да бъде това!
В Еленския Балкан англичани и даже араби от Катар са купили парцели. Съседът на катарския жител Ал Тани споделя, че макар че доста оказва помощ на селото, макар че също страда от безводието.
Георги Хаджииванчев, село Раювци: Неговият братовчед е шейх на Катар! Къщата му е издигната преди 6-7 години и ще реставрира и църквата. Но това, че ни тормози водата, и той живее в безводие в този момент, като пристигна в къщата си и да няма вода - какво да прави?
Протестиращите чакат в най-скоро време страната да вземе незабавни ограничения, като предизвестяват, че в случай че не бъдат чути, ще блокират основните пътни артерии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР