Причина за днешната тежка катастрофа с автобуса край Вакарел най-вероятно

...
Причина за днешната тежка катастрофа с автобуса край Вакарел най-вероятно
Коментари Харесай

Каква е най-вероятната причина за тежката катастрофа при Вакарел?

Причина за днешната тежка злополука с рейса край Вакарел най-вероятно е " пътен случай, който касае и друго транспортно средство ". Това разяснява на ексклузивен брифинг министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски .
 
Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков съобщи, че пътната инфраструктура не е причина за днешната злополука.

Тежка злополука с рейс стана при 27 км на автомагистрала „ Тракия “, покрай проход " Траянови врата ", преди Ихтиман. По публична информация шестима души са починали на място. 22 са ранени и измежду тях има дете. Всички те са откарани в лечебни заведения в София.

 
Два екипа на ИА " Автомобилна администрация " и прокуратурата проверяват случая и правят техническа експертиза на място. Екипи на Министерство на вътрешните работи са в офиса на фирмата-превозвач " Юнион Ивкони ".

 
Министър Московски сподели, че техническото положение на рейса е положително, машината има уверение за техническа редовност, на 6 февруари т.г. е осъществен механически обзор , за който има видеофайл.
 
Конкретният рейс, правил транспорта, е вписан в лиценза на превозвача . Шофьорът на рейса е с годни удостоверение за ръководство, уверение за психическа валидност и цифрова карта, са открили проверяващите екипи.

 
В момента те не престават инспекцията по цялата документи - за съблюдаване на графиците, медицински прегледи, годност на пътния лист и други
 
Министър Николай Нанков осведоми, че са подхванати дейности по изместване на рейса, с цел да се възстановява трафикът на автомагистрала " Тракия " в натоварения петъчен ден. Очаква се това да стане до 17:00 ч. през днешния ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР