Приблизително запазваме предишния резултат в една много сложна ситуация. Искам

...
Приблизително запазваме предишния резултат в една много сложна ситуация. Искам
Коментари Харесай

Корнелия: Планът за убийството на БСП се провали!

„ Приблизително резервираме предходния резултат в една доста комплицирана обстановка. Искам да напомня по какъв начин стартира акцията и по какъв начин през нея вървеше една добре проведена и манипулативна акция към Българска социалистическа партия “. Така стартира първото си изказване след изборите Корнелия Нинова и цитира няколко изявления, че Българска социалистическа партия няма да премине бариерата.

„ През цялото време се внушаваше, че Българска социалистическа партия е завършила като партия. Планът за убийството на Българска социалистическа партия се провали. Не за първи път се случва да ни се основава партия двойник. Този път това беше „ Левицата! “. Стотици хиляди левове хвърлиха в акцията им и бяха подкрепени от служебния кабинет “, добави тя.

По думите й са били употребявани даже държавни чиновници в тази акция.

„ Е, и какъв е резултатът от това? „ Левицата! “ е под чертата, а Българска социалистическа партия запази резултата си. Истинската достоверна лява партия, единствен представител в 49 Народно събрание е Българска социалистическа партия “, сподели тя.

„ Много хора манипулираха публичното мнение. Тези хора имат ли малко достолепие да излязат и да приказват откровено? Слушаме ги от сутринта – същите тези врачки и баячки, по същите малките екрани, да внушават, че Българска социалистическа партия ще прави държавно управление с ГЕРБ, с Движение за права и свободи и така нататък Искам да ги помоля да спрат да приказват от името на Българска социалистическа партия “, сподели лидерката насоциалистите.

„ Ще създадем следното – след пускане на Народното събрание, ще създадем вътрешнопартийно допитване по какъв начин да се държи парламентарната група. Да влиза ли в държавно управление, да поддържа ли някого, да стои ли в съпротива. Ще вземат решение само членовете на Българска социалистическа партия “, отсече изрично Нинова.

На въпрос с кои обединения Българска социалистическа партия ще беседва за кабинет, Нинова отвърна:

Ще беседваме с всички, както и до момента. Можем да приказваме с всички и ще беседваме, с цел да осведомяваме какво решение е взела партията “, сподели тя и бе безапелационна, че няма да има подмолни диалози.

Нинова отсече, че всичко ще се случи пред медии и жители. 

Бившият зам.-председател на 48-то Народно събрание Кристиян Вигенин също се включи в брифинга и благодари за мощната поддръжка към него. 

„ Резултатът и това, че запазихме резултата в Ямбол, се дължи на мощните партийни структури и въздействието, което успяхме да реализираме, несъмнено, и с екипна работа. На доста места хората демонстрираха точно този метод и съм оптимист за идващите избори “, съобщи той. 

Борислав Гуцанов също благодари за поддръжката към Българска социалистическа партия, само че и призна, че е обезпокоен, че още веднъж доста хора не са отишли до урните, с цел да гласоподават.

По думите й „ Левицата! “ е група, която е пробвала да унищожи Българска социалистическа партия, подкрепена от доста средства и агитация.

„ На хартия са дали своят вот 1 000 126, а на машина 1 000 550. Това значи, че има паритет. Видимо хората желаят да гласоподават и по два метода. Избирателната интензивност въпреки всичко е нараснала с към 1% и нещо “, установи тя.

„ Два казуса имаше в изборния ден, с които служебният кабинет не се оправи – обезпечаването на видеонаблюдението във всички секции. На доста места то не сработи. Вторият е, че служебният кабинет не обезпечи нужните паравани, а не тъмни стаички “, добави лидерката на Столетницата.

„ По отношение на патовата обстановка с опциите за държавно управление, мисля, че би трябвало да се дадат думите на първия. Като си победител – излез и кажи какво мислиш да правиш, а не три дни да мълчиш. След това са вторите. Да измъдруват какво ще вършат “, сподели тя.

„ Вижда се, че не постоянно в политиката 1 и 1 прави две. Политическа партия и Демократична България поотделно имаха повече, в сравнение с дружно. Ние това сме го преживявали. Не постоянно огромните обединения носят спомагателен запас “, поучи ги Нинова и добави, че „ Левицата! “ са се наиграли и ги предложения да се върнат още веднъж в Българска социалистическа партия.

Нинова е безапелационна, че Българска социалистическа партия ще е срещу джендърската политика и отсега нататък. „ Това е убеждението на по-голяма част от българите “, добави тя.

„ В България има мъжки и женски пол и с помощта на решението на ВСК, промяната на пола в България не е разрешена. Тази идеология е неприемлива в учебните заведения. Над 18 години всеки може да взема решение за себе си, само че децата би трябвало да бъдат оставени на мира “, добави още Нинова.

Тя огласи, че партията ще реши с кого тъкмо може да се коалира, а няма да взима общи решения.

„ Не мисля, че въпросът за промяна на управлението стои още веднъж за 128 път в последните 7 години. Не може всеки месец да се занимаваме с конгреси за промяна на управлението, няма да ни остане време за значимите неща “, счита тя.

На въпрос дали, в случай че членовете на Българска социалистическа партия одобрят коалиция с ГЕРБ, това в действителност допустимо ли е, лидерката на Столетницата отвърна, че не може да гадае какво ще бъде решено.

„ Не мога да кажа сходно нещо, значимото е, че ще ги питаме “, сподели тя.

„ Обръщам се и към водачите на другите партии, дано всички си създадат вътрешнопартийно допитване и да видят какво ще кажат хората им. Говоря за тези партии, които имат искания да са демократични партии “, сподели тя.

„ С „ Възраждане “ нямаме напълно идентична политика. Ръстът им обаче е индикативен и би трябвало да ни накара да се замислим какво се случва в страната, тъй като това е националистически избор. Не одобрявам, че сме скачени с тях и сме едно и също. Имаме си разлики и прилики, както с други партии “, съобщи Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР