Приблизително за времето, в което съществува режимът в Северна Корея,

...
Приблизително за времето, в което съществува режимът в Северна Корея,
Коментари Харесай

Единственият жив син на Ким Ир Сен, живял и в България, поема властта в Северна Корея?

Приблизително за времето, в което съществува режимът в Северна Корея, Ким Пьон-ил постоянно е бил считан за един от наследниците на трона на властта в азиатската тоталитарна страна. И тъкмо в този миг, когато здравословното положение на племенника му Ким Чен-ун е обгърнато в тайнственост, неговото име става извънредно настоящо измежду ръководещите редици в Пхенян.

За 65-годишният Ким Пьон-ил се знае, че е единственият жив наследник на създателя на режима в Северна Корея Ким Ир Сен. Той изкарва към 40 години в чужбина като посланик в редица европейски страни, измежду които Унгария, България, Финландия, Полша и Чехия. Завръща се в родината си през миналата година.

Сеул: В КНДР всичко е умерено

Според някогашния севернокорейски дипломат в Лондон Тай Йон-хо, който през 2016 година намира леговище в Южна Корея, надали консервативно настроените фактори в Пхенян ще разрешат на сестрата на Ким Чен-ун да завземе властта, изтъквайки две съществени аргументи – тя е жена и е прекомерно млада (около трийсетте).

,,Проблемът е там, че ръководството на Ким Йо-чен надали ще бъде устойчиво'', счита Тай Йон-хо, съгласно който страната, отпред с нея, ще навлезе в безпорядък.

Ето за какво съгласно някогашния посланик водещите партийни фигури в Пхенян ще се опитат да предотвратят това и за задачата ще сложат точно Ким Пьон-ил да управлява висшата власт в Северна Корея, който, прочее, сега се намира под домакински арест.

Появи се нова догадка за отсъствието на Ким Чен-ун

Според някои наблюдаващи и анализатори от Южна Корея обаче е прекомерно малко евентуално Ким Пьон-ил да оглави тоталитарната страна, защото следователно не е изключено да се разправи с някои висши функционери в партията, които в продължение на десетилетия са правили всичко допустимо, с цел да лимитират въздействието му в Северна Корея, осведоми организация ''Блумбърг''.

Други коментатори пък споделят, че Ким Чен-ун в никакъв случай не е виждал в лицето на Ким Пьон-ил някаква сериозна опасност за властта си, заради което пощадява живота му при започване на своето ръководство, когато други членове на фамилията нямат същия шанс.

Кой ще наследи Ким Чен-ун при възможна негова гибел?

През 2015 година Ким Пьон-ил е назначен за дипломат в Чехия, а две години по-късно получава специфична защита след убийството на Ким Чен Нам – най-възрастният наследник на севернокорейския водач Ким Чен Ир.

Припомняме, че Ким Чен Нам умира в Малайзия през февруари 2017 година при съмнителни условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР