Приблизително 115 милиона момчета и мъже по света са сключили

...
Приблизително 115 милиона момчета и мъже по света са сключили
Коментари Харесай

ООН: Един от всеки 30 млади мъже се е оженил преди 18 годишна възраст

Приблизително 115 милиона момчета и мъже по света са сключили брак като деца , 23 милиона от тях преди 15-годишна възраст, заяви организацията на Организация на обединените нации за децата в първото по рода си задълбочено изследване на децата младоженци.

В Централноафриканската република е най-разпространена практиката за женене на момчета - 28%, следвана от Никарагуа с 19% и Мадагаскар с 13%.

Данните от 82 страни демонстрират, че във висок % от страните в света мъжете се женят още като момчета. Основно това се случва в Африка, Латинска Америка, Южна Азия и Източна Азия и Тихия океанския район.

Децата младоженци са принудени да поемат отговорностите на възрастни , за които може да не са подготвени ”, сподели изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Хенриета Фор.

" Ранните бракове водят до ранно бащинство, а с това и до спомагателен напън за обезпечаване на семейство, съкращаване на образованието и опциите за работа ", добави още Фор.-->

В международен мащаб детските бракове засягат непропорционално повече девойките , в сравнение с момчетата.

Една от всеки пет млади дами на възраст сред 20 и 24 години е омъжена преди 18-тия си рожден ден, спрямо един на 30 млади мъже.

Според оценките на УНИЦЕФ в целия свят броят на младоженците и булките деца е 765 милиона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР