Приблизително 100 цивилни са евакуирани от територията на завод Азовстал

...
Приблизително 100 цивилни са евакуирани от територията на завод Азовстал
Коментари Харесай

Киев евакуира 100 цивилни от Азовстал, отправят се към Запорожието

Приблизително 100 цивилни са евакуирани от територията на цех Азовстал в Мариупол, те се насочват към Запорожие. Това заяви в неделя украинският президент Владимир Зеленски.

„ Евакуацията на цивилни от Азовстал стартира. Първата група от към 100 души към този момент е на път към следената територия. Ще ги срещнем на следващия ден в Запорожие. Благодарим на нашия екип! В момента дружно с представители на Организация на обединените нации се работи за изтегляне на останалите цивилни от завода “, написа той в Twitter.

От своя страна ръководителят на парламентарната секта на ръководещата партия на Украйна „ Слуга на народа “ Давид Арахамия също твърди, че „ евакуацията е била сполучлива “. Сред евакуираните са деца, дами и възрастни хора, добави той.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден от Азовстал бяха евакуирани в Донецката национална република (ДНР) 40 души, в това число 8 деца и 14 дами. Тя бяха евакуирани с три рейса.

В събота на два пъти бяха изведени общо 46 цивилни лица. 25 от тях напуснаха завода денем, а по-късна в тъмната част на деня същото сториха още 21 души. Всички те бяха превозени в селището Безименно, което е под контрола на ДНР. Така общия брой на евакуираните на територията под контрола на ДНР стана 86 души.

Представителят на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Сабиано Абреу удостовери, че организацията организира интервенция за сигурност извеждане на цивилните лица от Азовстал. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР