Приближен на руския опозиционен политик Алексей Навални е бил осъден

...
Приближен на руския опозиционен политик Алексей Навални е бил осъден
Коментари Харесай

Приближен на Навални осъден на 10 дни затвор за публикация в Туитър

Приближен на съветския опозиционен политик Алексей Навални е бил наказан на 10 дни затвор след обява в " Туитър ", призоваваща последователите му да отидат на забранен протест предишния месец, оповестява " Франс прес ".

Симоновският областен съд е определил, че Роман Рубанов е отговорен в организирането на забранен протест и го е осъдил на 10 дни в полицейски килии, посочи неговият юрист Иван Жданов за " Интерфакс ".

 Навални задържан край Кремъл мигове след появяването си на митинга
Навални задържан край Кремъл мигове след появяването си на митинга

Проснаха го на паважа и го натикаха в патрулка

Според правосъдното решение Рубанов, който оглавява фондацията за битка с корупцията на Навални, е разгласил линк в " Туитър " към видео от рецензия против Кремъл, наречено " Първа стъпка към успеха ", в което Навални приканва руснаците да участват на протест под наслов " Стачка на гласоподавателите " на 28 януари.

Руските управляващи ускоряват репресиите си против Навални , който искаше да взе участие в президентските избори през март, само че му беше неразрешено поради противоречива престъпна присъда, която той твърди, че е изфабрикувана.

Сега той приканва за протест на изборите .

 Руският олигарх Дерипаска заплаши Навални и медиите със съд
Руският олигарх Дерипаска заплаши Навални и медиите със съд

Заради следствието на опозиционния водач

Много от сътрудниците на Навални получиха административно наказване за сходни нарушавания, в това число неговите пресаташета, които бяха наказани на няколко дни арест, откакто стриймвали фрагменти онлайн от митингите.

През предходната седмица съветските управляващи блокираха уеб страницата на Навални , където той разгласява следствия за корупция измежду най-висшата съветска политическа върхушка, както и апели за протест на президентските избори на 18 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР