Приближен на италианския вицепремиер Матео Салвини бе разпитван от прокурори

...
Приближен на италианския вицепремиер Матео Салвини бе разпитван от прокурори
Коментари Харесай

Приближен на Салвини бе разпитван в прокуратурата за финансиране на Лига от Русия

Приближен на италианския вицепремиер Матео Салвини бе разпитван от прокурори за хипотетичен проект за финансиране от Русия на крайнодясната партия на Салвини - Лига, съобщи Франс прес.

Джанлука Савоини бе разпитван по отношение на информацията за негова среща в Москва с трима руснаци. Той се е позовал на правото си на безмълвие, оповестяват италиански медии.

Първите данни за такава среща през октомври в хотел в Москва се появиха през февруари, а американският уебсайт Бъзфийд разгласява запис на диалози, водени на тази среща, в които се загатва за спогодба да се отклонят към Лигата 65 милиона $ ( 58 милиона евро) от транзакция при покупка на съветски нефт посредством медиатори. Според Бъзфийд не е ясно дали ангажимента е била изпълнена.

56-годишният Савоини е някогашен публицист, женен за рускиня. Той е президент на асоциацията Ломбардия - Русия и е считан за един от главните контакти на Лигата с Русия, показва Агенция Франс Прес.

Матео Салвини отхвърля да е получавал пари от Русия, само че опозиционните партии упорстват той да даде пояснения пред Народното събрание. На въпрос дали вицепремиерът би трябвало да го стори, министър-председателят Джузепе Конте отвърна пред публицисти: " Защо не? Нашата линия на държание е ясна: безспорна бистрота пред италианските жители и безспорна преданост към националните ползи. В това отношение нашето държавно управление няма да се отклони нито на косъм ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР