Приближаването на горната и долната граница на кръвното налягане е

...
Приближаването на горната и долната граница на кръвното налягане е
Коментари Харесай

Д-р Михайлов предупреждава, че събирането на долната и горната граница на кръвното е доста опасно

Приближаването на горната и долната граница на кръвното налягане е положение, съпроводено от възприятието за мощно главоболие, виене на свят, зной и гадене. Ако събирането е в ниските стойности (като 80/ 100 или 80/90), аргументите най-често се крият в нарушен баланс на вегетативната нервна система, която контролира процесите хранене, дишане, кръвообращение. От това недоволство всекидневно страдат хората с ниско кръвно налягане. Първото, което биха могли да създадат, с цел да преодолеят сериозното положение, е да се опитат да вдигнат горната граница с банкет на повече течности – кафе, чай, сок, айран със сол.

След това обаче не трябва да пропущат консултирането с доктор. Д-р Атанас Михайлов предлага профилактични ограничения, които да предотвратят доближаването на границите при ниско кръвно. Най-важното е да се пие задоволително вода – най-малко 2 литра на ден. Желателно е да е топла (60-80 градуса) и да се приема по малко през целия ден. Специалистът поучава един ден в седмицата да се организира лечебна диета. Хранителният проект включва 1-2 кг плодове, разпределени в 4-5 порции; 2 литра топла вода или чай; варен ориз (2 ч.ч. се варят 30 мин. във вода в съответствие 1:2), по избор фалшифициран с копър, магданоз, щипка сол, къри, лимонен сок. Лесно бихте могли да си приготвите и примес, от която се одобряват 1-2 с.л. преди всяко хранене.

По рецептата на доктор Михайлов тя съдържа 1 кг мед, 5-6 добре измити лимона (смлени с корите, само че без семките), 15 ситно нарязани листа от индрише и 20-25 ситно смлени бадемови или кайсиеви ядки. По-опасно е, когато границите на кръвното се приближат във високите стойности, а това са по-честите случаи. Болният не изпитва присъщи болки, само че огромно натоварване поемат сърцето му и кръвоносните съдовете, мозъка и бъбреците. Артериите биха могли да изгубят еластичността си, съдовете да станат чупливи и да се стеснят. Няма лекарство, което да смъква единствено горната или единствено долната граница, по тази причина неотложно би трябвало да се потърси профилирана здравна помощ. За да не се позволява такова положение, профилактично би трябвало да се следи кръвното налягане, равнището на холестерола и положението на мозъчното кръвообращение и оросяване, написа вестник „ Всичко за фамилията “.

Все отново ви съветваме при съществени и зачестили недоволства да не се самолкувате, а да потърсите профилирана здравна помощ, където ще ви назначат съответно лекуване. Проблемът не е за подценяване, тъй че се погрижете за вашето здраве.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР