Приближаваме се все повече. Това съобщи председателят на Европейския съвет

...
Приближаваме се все повече. Това съобщи председателят на Европейския съвет
Коментари Харесай

Туск за преговорите в Брюксел: Приближаваме се все повече към съгласие

Приближаваме се от ден на ден.

Това заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в Туитър във връзка договарянията за разпределението на висшите длъжности в Европейски Съюз. Европейският съвет заседава от три дни в търсене на нужните решения.

Според неофициална информация към този момент само Германия не е дала поддръжка за последното препоръчано систематизиране. Според неутвърдената договореност немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен (Европейска национална партия, ЕНП) ще бъде препоръчана за ръководител на Европейската комисия. Тя беше разкритикувана от немски евродепутати - социалисти и "зелени ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. Германският евродепутат социалдемократ Удо Булман сподели, че договорката, препоръчана от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск на изключителната среща на върха, е неприемлива.

"Германия заслужава нещо по-добро! ", написа в Туитър различен немски евродепутат - Свен Гиголд от групата на "Зелените ". Той отбелязва, че Фон дер Лайен не е била в партийната листа на европейските избори през май, което групите в Европарламента считат за належащо условия за поста на ръководител на Европейска комисия. Урсула фон дер Лайен е член на десноцентристкия Християндемократически съюз.

Останалите оферти на Доналд Туск включват управлението на Европейския съвет да бъде поето от служебния министър председател на Белгия Шарл Мишел (либерали). Предвижда се висш представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността да бъде испанският външен министър Жозеп Борел (социалисти), а председателството на Европейския парламент да бъде поделено сред ръководителя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и неуспелия претендент за ръководител на Европейска комисия от ЕНП Манфред Вебер. Източници от Европейски Съюз означават главния принцип в Общността, че нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не е контрактувано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР