Приближава най-важният за китайците традиционен празник – Китайската нова година.

...
Приближава най-важният за китайците традиционен празник – Китайската нова година.
Коментари Харесай

Китайците пазаруват източноевропейски подаръци за Нова година

Приближава най-важният за китайците обичаен празник – Китайската нова година. Нова година в Китай настава на 12 февруари 2021 година и продължава до 31 януари 2022 година Тъй като напоследък съвсем всички китайци пазарят най-вече онлайн, живите излъчвания за представянето на разнообразни артикули получават все по-голяма известност. Тази седмица стотици милиони китайци имаха опция за по-малко от три часа да закупят голям брой висококачествени артикули от страните от Централна и Източна Европа, измежду които Полша, Гърция, България, Унгария, Латвия и други, заяви Радио Китай.

Те направиха това в рамките онлайн предаване на 8 февруари. В навечерието на срещата сред водачите на Китай и страните от ЦИЕ известните водещи на Китайската медийна група Чън Уейхун, Ли Съсюен и най-влиятелната водеща в електронния бизнес Уей Я приказваха за обичаите на страните от ЦИЕ, представяха и висококачествените им артикули в разнообразни известни китайски платформи за електронна търговия и обществени мрежи.

Розова вода от България, маски за лице от Гърция, бяло вино от Унгария, козметика от Полша, лосион за тяло от Латвия и още доста други европейски артикули бяха разпродадени незабавно.

Общият размер на продажбите от мероприятието е 37 милиона юана, измежду тях българските артикули са за повече от 2,7 милиона юана.

Преди началото на събитието посланикът на Гърция в Китай Георгиос Илиопулос сподели, че откогато страната му се е включила към механизма „ 17+1 “, износът за Китай се усилва доста бързо. Той изрази вяра повече висококачествени гръцки артикули да влязат на китайския пазар посредством новите канали за електронна търговия като сходни излъчвания онлайн.

Представянето на европейски артикули онлайн се организира по самодейност на Китайската медийна група, която е една от най-влиятелните медии в Китай. То бе излъчено в разнообразни китайски обществени мрежи и платформи за електронна търговия.

Събитието ще бъде последвано от деветата среща сред водачите на Китай и страните от ЦИЕ на 9 февруари, която ще се организира онлайн.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР