Приближава денят за старта на най-големият гей-парад в историята на

...
Приближава денят за старта на най-големият гей-парад в историята на
Коментари Харесай

Със 100-дневен гей-парад ще бъде отбелязано столетието на Латвийската република

Приближава денят за старта на най-големият гей-парад в историята на Латвия, заяви порталът Vesti.lv. Организаторите акцентират, че „ Балтийски прайд-2018 ” ще се състои в чест на столетието на самостоятелна Латвия и по тази причина ще продължи тъкмо 100 дни. Мероприятията на рижкия гей-парад ще стартират на 3 март, а негова кулминационна точка ще стане всеобщ гей-прайд на 9 юни в самия център на Рига. В мероприятията, както и в предходните гей-паради в Латвия, ще вземе присъединяване група публични представители на държавното управление на Съединени американски щати.

Гей-прайдът ще включва 100 мероприятия, в които деятели ще описват какъв брой ще е добре латвийските гейове, лесбийки, бисексуални и трансджендъри да имат равни права със своите сътрудници ЛГБТ от Европейски Съюз, тъй като и по това ще се съди за зрелостта на латвийското общество. Това ще стане значим сигнал за управляващите и законодателите за неприемливостта на обстановката, когато представителите на „ различните” не са приети за „ идентични и равноправни” с останалите. Докато това не се уеднакви със законодателството на другите страни в Европейски Съюз, Латвия не може да стане в действителност пълноправен негов член.

Преди дни беше обявено, че по повод обезпечаването на правата на половите малцинства Естония заема 23-о място, Литва – 39-то. Латвия обаче се подрежда чак на 40-о място измежду 49 европейски страни и това е предизвикателство за нейните „ обратни”.

За 26 година самостоятелност популацията на Латвия от 2,7 млн понижа до 1,9 млн души, само че за сметка на това външният дълг на страната от 1 млрд евро набъбна на 24 милиарда

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР