При зимни условия се осъществява движението по пътищата в Смолян,

...
При зимни условия се осъществява движението по пътищата в Смолян,
Коментари Харесай

60 см сняг затвори прохода Превала, военни помагат в чистенето

При зимни условия се реализира придвижването по пътищата в Смолян, заяви за " Фокус " дежурният в Областно пътно ръководство. Снежната завивка по проходите доближава над 60 см. В момента има превалявания от слаб дъжд тук-там. Остава затворен за снегопочистване проходът Превала, придвижването през Пампорово и по направленията Лъки - Рожен и Момчиловци - Момина вода би трябвало да се реализира с вериги.

Ограничено е придвижването за товарни коли с ремаркета и полуремаркета по пътя Батак - Доспат и по направленията Лъки - Рожен и Момчиловци - Момина вода.

Машините на Пътната работа и на 101-ви Алпийски полк са на терен и непрестанно правят снегопочистване и култивиране на настилките с пясък и сол.

Повишена е заплахата от падащи камъни и дървета по всички пътищата в региона, по тази причина водачите би трябвало да карат деликатно и със съобразена скорост.

Заради ремонтни действия е въведена краткотрайна организация на придвижването за сигурност на пътя по път II-86 в сектора Средногорци - Рудозем. По същото направление Средногорци - Рудозем от км 126+40 до км 126+272 придвижването е лимитирано в лявата лента поради ремонтни действия на пътя.

През деня се контролира от регулировчици, а през нощта има светлинна сигнализация със светофари. Движението по пътя Смолян - Мадан при срутището на разклона за село Тикале се контролира със светофарна уредба и скоростта е лимитирана до 20 км/ч. Трафикът се реализира в дясната пътна лента.

В Смолян пътните настилки са мокри и заснежени тук-там. Автомобилният трафик в края на работния ден е натоварен по централния бул. " България ", прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР