При засилено полицейско присъствие започва конгресът на Българския футболен съюз

...
При засилено полицейско присъствие започва конгресът на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Конгресът на БФС започна при засилено полицейско присъствие

При засилено полицейско наличие стартира конгресът на Българския футболен съюз (БФС). Днес ще се проведат изборите за президент, като в конкуренцията вземат участие актуалният началник на централната Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

Полицията е отделила целия регион към хотел " Маринела ", където в 10.30 часа стартира конгресът. Засилено наличие на униформени се следи още от метростанция " Джеймс Баучър ".

В дните преди конгреса имаше апели от страна на хора, които поддържат кандидатурата на Пенев, да стачкуват пред хотела. По всяка възможност това е повода за необикновените ограничения за сигурност.

Малко след 10.00 часа започнаха да идват представителите на футболните клубове. Общо 547 клуба имат право на глас по време на конгреса. Единият от претендентите - някогашният президент на " Черноморец " Дражев, упрекна актуалното управление на БФС, че е раздало предизборно 640 хиляди лв. на 150 клуба.

В 10.20 часа дойде другият съперник за поста на Михайлов - Любослав Пенев. " Очаквам победа и най-важното - демократични избори ", съобщи някогашният футболист и треньор на националния тим при влизането си в хотела.

" Ако изборите са демократични, ще спечелим ", добави главният член в предизборния екип на Пенев - някогашният футболист и ръководител на Управителния съвет на " Левски " Николай Илиев.

 Конгресът на БФС стартира при засилено полицейско наличие
© Божидар Къртунов

Спортният министър Красен Кралев и ръководителят на Българският олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова също участват на конгреса. Освен при засилено полицейско наличие изборите ще преминат и при огромен медиен интерес.

В навечерието на конгреса футболният съюз отхвърли да акредитира част от подалите поръчка публицисти. В отговор Българската асоциация на спортните публицисти осъди дейностите на БФС и ги дефинира като посягане против демокрацията и свободата на словото на медиите.

 Конгресът на БФС стартира при засилено полицейско наличие
© Божидар Къртунов
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР