При засилено полицейско присъствие се провежда протестът срещу избора на

...
При засилено полицейско присъствие се провежда протестът срещу избора на
Коментари Харесай

При засилено полицейско присъствие се провежда протестът срещу Иван Гешев

При засилено полицейско наличие се организира митингът против избора на Иван Гешев за основен прокурор.

В региона има десетки коли на органите на реда. Пред Министерския съвет са строени коли на жандармерията. Отцепен от полицията е целият периметър сред женския пазар, метростанцията и "Мария Луиза ", както и пред самата постройка на Висшия правосъден съвет.

Простиращите срещу Иван Гешев се реалокираха пред държавната постройка с крясъци "Оставка ", "Гешев е срам ". След това продължиха по бул. "Цар Освободител " към Народното събрание, Софийския университет "Св. Климент Охридски " и "Орлов мост ".

Граждани сигнализират в обществените мрежи, че са били позволени мъчно до шествието срещу Гешев и наложително след показване на персонална карта и записване.Те не бяха позволени и пред постройката на Висшия правосъден съвет.

Пред постройката на Висш съдебен съвет останаха поддръжници на настоящия заместник-главен прокурор, предвождани от основния редактор на столичния уебсайт ПИК.

Преди минути стартира съвещанието на Висш съдебен съвет, което следва да утвърди Иван Гешев за основен прокурор. Той е единствен претендент за поста.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР