При засилени мерки за сигурност в Брюксел започва делото срещу

...
При засилени мерки за сигурност в Брюксел започва делото срещу
Коментари Харесай

Започва делото срещу Салах Абдеслам, заподозрян за терористичните атаки в Париж през 2015-а

При засилени ограничения за сигурност в Брюксел стартира делото против обвинения за терористичните офанзиви в Париж през 2015 година Салах Абдеслам . С дълга коса и брада той  беше ескортиран от спецполицаи при влизането в съда.
При офанзивите, осъществени на няколко места във френската столица, починаха 130 души, а стотици бяха ранени. Сред нападателите беше и братът на Абдеслам Брахим, който при една от атаките се самовзриви пред кафе в Париж.
Пред белгийския съд 28-годишният Абдеслам ще дава отговор единствено за престрелката по време на ареста му в Брюксел, четири месеца след атентатите, само че не и за случилото се в Париж. След офанзивите Абдеслам се трансформира в най-издирвания човек в Европа. Той беше открит в апартамент в брюкселския квартал " Моленбек ".
Според френската прокуратура, Абдеслам е изиграл основна роля при организирането на атентатите. Той обаче отхвърля да сътрудничи на проверяващите. Делото във Франция се чака да стартира не по-рано от 2020 година, разяснява Би Би Си. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР