При засилени мерки за сигурност лидерите на групата Г-20 се

...
При засилени мерки за сигурност лидерите на групата Г-20 се
Коментари Харесай

Хамбург е домакин на срещата на върха на Г-20

При засилени ограничения за сигурност водачите на групата Г-20 се събират през днешния ден и на следващия ден в немския град Хамбург за среща на върха, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Г-20 сплотява от 2008 година водещите промишлено развити страни и нововъзникващи пазарни стопански системи на планетата, а точно Съединени американски щати, Китай, Япония, Германия, Англия, Франция, Индия, Бразилия, Италия, Канада, Южна Корея, Русия, Австралия, Мексико, Индонезия, Турция, Саудитска Арабия, Аржентина, Република Южна Африка (РЮА) и Европейски Съюз. В Хамбург тези страни ще бъдат показани от техните президенти или министър председатели. Европейски Съюз ще бъде показан от ръководителя на Европейския парламент Доналд Туск и от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Саудитският крал Салман няма да участва поради дипломатическата рецесия с Катар.
 
Какво разискаха Меркел и Тръмп преди срещата на върха на Г-20? (СНИМКИ)

Сред водещите тематики на Г-20 се обрисува да бъдат търговията и климата. По тези два въпроса обаче се чака и да има различия сред участниците във форума. Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че изтегля страната си от Парижкото съглашение за климата и е податлив към протекционизъм, за да сложи Америка преди всичко. По отношение на климата немският канцлер Ангела Меркел, която е хазаин на срещата, желае да се одобри проект за деяние за използването на парижкото съглашение на равнище Г-20.
 
След следващото севернокорейското ракетно тестване се чака тематиката Северна Корея също да е измежду водещите в Хамбург. Извън работните съвещания на Г-20 се чака да има редица двустранни срещи. Най-голям интерес поражда тази сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Доналд Тръмп, планувана за през днешния ден.
 
Сблъсъци сред полиция и протестиращи в Хамбург (СНИМКИ)

Организаторите на срещата на върха чакат и редица митинги на антиглобалисти. Германските сили за сигурност чакат в Хамбург да се съберат към 8000 склонни към принуждение протестиращи, съобщи преди няколко дни вътрешният министър Томас де Мезиер, представен от Ройтерс.
 
За сигурността ще се грижат 20 000 полицейски чиновници. Над града ще прелитат 11 полицейски хеликоптера. Прелитането на цивилен дронове се не разрешава. Създадени са и 14 пункта за достъп до зоната за сигурност, обособена към мястото на срещата - Хамбургския конгресен център.
 
Артистичен митинг в Хамбург против срещата на Г-20 (ВИДЕО)

За срещата на върха водачите ще дойдат дружно с половинките си, за които има специфична стратегия, съобщи ДПА. Те ще пътуват с корабче, ще прегледат постройката на кметството, издигната през 90-те години на 19 в. и оживяла при бомбардировките през юли 1943 година Тази вечер половинките на водачите ще участват и на концерт в новата концертна зала на Хамбург, която бе открита през януари и е една от най-модерните в света. За тях филхармонията на Хамбург, дирижирана от американския диригент от японски генезис Кент Нагано, ще изсвири Деветата симфония на Бетовен.
 
Половинките на водачите на Г-20 ще посетят и Германския център за компютърни климатични разбори и прогнози. В него се вършат проучвания и компютърни симулации, свързани с климата. Чрез организирането на сходна аудиенция за половинките на водачите на Г-20 Германия желае да изрази своето безпокойствие от световното стопляне и от потреблението на изкопаеми горива. По тематиката В очакване на срещата на Путин и Тръмп на форума на Г-20
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР