При засилена охрана съдът в Бургас реши да остави за

...
При засилена охрана съдът в Бургас реши да остави за
Коментари Харесай

Задържаният за убийството в Бургас бизнесмен остава в ареста, обвинението - има достатъчно доказателства

При засилена защита съдът в Бургас реши да остави за непрекъснато в ареста предприемача Станимир Рагевски, обвинен за жестокото ликвидиране на 28-годишния Юмер Мехмед, заяви bTV.

 Задържаният бургаски предприемач е умъртвил изчезналия 28-годишен мъж Виж още

Кордон на правосъдната защита не разреши близки и другари на убития мъж да стигнат до арестувания предприемач.

За разпит беше докаран един от очевидците и незабавно по-късно изведен от залата.

Обвиняемият изиска по-лека мярка с претекст, че му следва интервенция.

" За мен обвиняването в този му тип, макар началния стадий на следствието, е доказателствено обезпечено. Ако имах подозрения в тази посока, не бих изготвила искане за задържането на Рагевски, а в още по-малко бих го привлякла в качественото му на обвинен ", съобщи пък пред публицисти наблюдаващия прокурор по делото Десислава Трифонова, представена от Burgasinfo.com.

" По това дело работи цялостен екип от проверяващи органи, и във времето, в което бяхме на мярката за неотклонение, се правят дейности по следствието. Аз съм удовлетворена, че мнението на Окръжна прокуратура Бургас, по отношение на доказателствената обезпеченост на обвиняването, респективно съществуването на действителна заплаха от осъществяване на закононарушение и укриване от страна на обвинения, беше възприето от съда ", съобщи прокурор Трифонова.

Яките момчета, които бяха пред правосъдната зала посрещнаха Рагевски с крясъци " урод ".

 Снимка: Булфото

Рагевски и Мехмед са се познавали, като убийството се е случило в апартамент на 4 август. Обвиняемият е стрелял в тила на жертвата, след което разчленява тялото и няколко дни заличава следите. Хвърля чувалите в мочурище.

Търси се връзка сред жестокото закононарушение и изгубването на брокерката Теодора Бахлова, която е работила с задържания предприемач, само че към този момент не е открита.

Строителният служащ Юмер Мехмед е бил похитен с автомобил, благосъстоятелност на Станимир Рагевски. На 6 август Юмер Мехмед бе разгласен за общодържавно търсене.

Първоначално на Рагевски е повдигнато обвиняване за похищение, след това обаче е изменено на съзнателно ликвидиране. Престъплението е наказуемо с отнемане от независимост от 10 до двайсет години.

 Снимка: Булфото

Още през вчерашния ден Десислава Трифонова, наблюдаващ делото прокурор съобщи, че има очевидец по досъдебното произвеждане. Това е Деян Дичев. Трифонова сподели, че е рано да се даде изрично мнение за претекста на убийството.

Задържаният Рагевски се е познавал с изчезналата през ноември предходната година брокерка на недвижими парцели 47-годишната Теодора Бахлова. До момента тя не е открита.

Комисар Калоянов сподели, че се работи доста интензивно по случая с изчезналата Бахлова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР