При закупуване на храна за вкъщи от заведение, е добре

...
При закупуване на храна за вкъщи от заведение, е добре
Коментари Харесай

Кантарджиев: Коронавирусът в храната се убива за 2 минути в микровълновата


При закупуване на храна за у дома от заведение, е добре да я затопляме за към 2 минути в микровълнова фурна. Така се подсигурява, че, в случай че има ковид по парчето пица, да вземем за пример, то той ще бъде погубен. Това изясни проф. Тодор Кантарджиев по време на седмичния брифинг на Министерството на здравеопазването, съобщи Нова телевизия.

" Доста сътрудници станаха коронолози и приказват какво ли не. В момента най-важното е контролът на ограничения те и убеждението на хората, че би трябвало да бъдат с маски. Никой не се е задушил с маската ”, сподели още специалистът. И добави, че при другарство с болен, в случай че човек е спазвал отдалеченост и е носел маска, ще изкара болестта по-леко, даже въпреки всичко да се болести.

Проф. Кантарджиев акцентира, че би трябвало да прекарваме допустимо най-дълго време на отворен прозорец, когато сме в затворено помещение или в градския превоз.

Той посъветва всички, които носят очила, да не ги смъкват, когато са на работа, тъй като постоянно заразяването с COVID-19 ставало през очите.

Експертът още веднъж предложи при настъпването на сезонните вируси и след възможна поява на признаци да се изследваме и за грип.

" Епидемичното разпространяване на грип а е през декември, а пикът – в края на януари или началото на февруари. Има такива проби, с които бъркаш в гърлото на едно дете и след няколко минути ти споделя болно ли е от грип и от какъв вид. Защо не са по аптеките? Защото това не са проби, които се вършат от жителите, защото най-важното е взимането на материал от носоглътката ", сподели още проф. Кантарджиев. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР