При забележителен интерес от страна на евродепутатите премина представянето на

...
При забележителен интерес от страна на евродепутатите премина представянето на
Коментари Харесай

Евродепутати аплодират учителя Тео в Брюксел

При незабравим интерес от страна на евродепутатите мина представянето на кино лентата " Формулата на Тео " и срещата с героя от лентата - фамозният учител по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев. Избраниците на Стария континент са били мощно впечатлени от думите на учителя, описаха " Пресс ТВ " участвали на събитието.
Филмът е провокирал освен мощни овации, само че и е предизвикал въпроси към основателите му. Документалната лента бе показана в Европарламента в сряда.

" Формулата на Тео " е по сюжет и под режисурата на различен казанлъчанин - Николай Василев. Премиерата му беше през март предходната година в Дома на киното в София.

" Един филм за Теодосий Теодосиев, който през последните 40 години се е отдал на задачата да основава гении в региона на физиката. Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университети като Харвард и Принстън се състезават за тях. Затова го назовават " златният физик на България ". Ако Гърция си има Питагор и питагоровата теорема, то България има Тео, който е основател на неповторим за света Метод за образуване на силов разсъдък ", написа в ревюто на кино лентата, сниман повече от две години и на два континента.



През 2019 година Теодосий Теодосиев бе определен измежду почетните персони в конференцията на " He`s The Man " - сцената за тези, които имат какво да опишат за триумфа. По самодейност на #URBN.dir.bg - платформата на Dir.bg, насочена към младите градски хора и тяхното динамично време, учетелят Тео разкри каква е тайната на неговото преподаване, с което реализира такива забележителни триумфи, че учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университетите Харвард и Принстън се състезават за тях.

" Успехът, това е човек да придвижи " кошничката " си наред, с даровете които е получил по завещание, и по опция да добави нещо в тази " кошничка " и да я съобщи на идващото потомство. Това е триумфът. Успешната персона е тази, която е способна да пожертва нещо от себе си, с цел да " завоюва " нещо по-сериозно. А несполучливата персона пропилява всичко ", сподели пред Dir.bg Теодосий Теодосиев.

Снимка: Пресс ТВ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР