При взрив в институт в руския град Дзерджинск, област Нижний

...
При взрив в институт в руския град Дзерджинск, област Нижний
Коментари Харесай

Взрив в институт в руския град Дзерджинск, 19 ранени

При гърмеж в институт в съветския град Дзерджинск, област Нижний Новгород,са потърпевши 19 души, предава TACC, като се базира на пресслужбата на регионалното Министерство на здравеопазването.

По-рано пресслужбата заяви, че по-голямата част от потърпевшите са получили " осколочни рани от лека и умерена тежест ", добавя Фокус.

Сега чиновниците по сигурността на института са оградили периметъра на обекта.

От Държавния научно-изследователски институт " Кристал " оповестиха, че жертви няма заради своевременната евакуация на личния състав.

От института потвърдиха, че " в действителност е имало пожар в една от постройките, вследствие на детонацията и постройката е разрушена. "

Според информацията на оперативния щаб на Министерството на изключителните обстановки, " опасност от замърсяване на въздуха след детонациите в института " Кристал " няма. " В момента оперативният щаб, основан от името на губернатора на Нижегородска област Глеб Никитин, работи на място.

Държавният научно-изследователски институт " Кристал " е учреден през 50-те години на ХХ век. Специализиран в основаването на взривни субстанции и смеси, както и в безвредни технологии за тяхното произвеждане, изпитване, превозване и неутрализиране.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР