При взрив, причинен от самоубийствен атентат, в образователен център в

...
При взрив, причинен от самоубийствен атентат, в образователен център в
Коментари Харесай

Касапница в Кабул, повечето жертви за студентки

При гърмеж, породен от гибелен атентат, в учебен център в афганистанската столица Кабул са починали минимум 19 души. Повечето от жертвите са девойки, оповестиха полицията и очевидец на Агенция Франс Прес.

Взривът е избухнал във Висшия учебен център " Каадж ", в който се образоват най-вече възрастни мъже и дами преди приемните изпити за университет.

" Бяхме към 600 души в класа. Но множеството от жертвите са измежду девойките ", сподели за Агенция Франс Прес от близката болница Акбар, студент, който е бил ранен при нападението.

Нападението е станало в квартал Дашт-и-Барчи в западната част на Кабул. Този регион е най-вече шиитски мюсюлмански. В него живее малцинствената общественост хазарейци, обект на някои от най-смъртоносните набези в Афганистан.

" Студентите се подготвяха за изпит, когато нападател самоубиец удари този учебен център. За страдание, 19 души са починали, а други 27 са ранени ", съобщи представителят на полицията в Кабул Халид Задран.

" Не я намерихме тук ", сподели пред Агенция Франс Прес разтревожена жена, която търсеше сестра си в една от лечебните заведения. " Тя беше на 19 години. "

" Обаждаме й се, само че тя не дава отговор. "

Поне в една от лечебните заведения талибаните са принудили фамилиите на жертвите да изоставен мястото, съобщи Агенция Франс Прес. Властите се притесняват, че може да последва нахлуване против тълпата.

" Екипи по сигурността доближиха мястото, естеството на нападението и детайлности за жертвите ще бъдат оповестени по-късно ", заяви по-рано в Туитър Абдул Нафи Такор, представител на вътрешното министерство.

" Нападението против цивилни цели потвърждава нечовешката свирепост на врага и неналичието на морални стандарти ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР