При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна

...
При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна
Коментари Харесай

Амфетамин в колата на Семерджиев, ще има ново обвинение

При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и умъртви две девойки на столичния бул. " Черни връх " е открит амфетамин. Това заяви пред Българска национална телевизия зам.-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров.

Заради това следва на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвиняване.

" Утре това ще стане обществено притежание в залата на Софийския апелативен съд, ще представим доказателства. Още нямаме резултат от конфискуваната кръвна проба, само че иззехме задоволително количество кръв макар неговата опозиция ", съобщи Тодоров.

Назначена е втора експертиза. Ако се окаже, че той самият е бил под въздействието на опиати, това е най-тежко наказуемото закононарушение, за което е планувано отнемане от независимост до 20 години, добави Ясен Тодоров.

" Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била с него в колата, само че е потвърдено, че след злополуката тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие. Установени са данни за връзки на Георги Семерджиев със чиновници на Министерство на вътрешните работи, поради това прокуратурата проверява за така наречен полицейски чадър. Свързаността му с други лица и възможна незаконна активност най-вероятно ще бъде обсъждана в настрана досъдебно произвеждане ", посочи Тодоров.

С оглед на дейностите ѝ след ПТП-то може да се допуска, че тя със свои дейности е улеснявала Семерджиев в неговата активност. Мисля, че връзките сред Семерджиев и Радева са персонални. Имаме информация и в тази тенденция, съобщи Ясен Тодоров.

Той съобщи, че са конфискувани всички видеозаписи в региона на злополуката, както и към дома на Семерджиев. Зам.-директорът на Национална следствена служба прикани, в случай че има очевидци на злополуката, да се свържат със службите, с цел да дадат показания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР