При всички случаи предприятията ще ограничат дейността си. Този много

...
При всички случаи предприятията ще ограничат дейността си. Този много
Коментари Харесай

Васил Велев охлади радостта на служебния кабинет за икономическия растеж: Хвалим се с ръст от 10%, а в Европа той е 14%

При всички случаи предприятията ще лимитират активността си. Този доста огромен растеж, с който се хвалим, не е мотив за горделивост. 10% е растежът в България, в Средна Европа е 14% и ние се хвалим. Този се охлажда от високите цени и има риск да тръгне в противоположна посока. Това сподели ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Така той охлади насладата на служебния на Румен Радев, а и на самия президент, които не стопират да се хвалят и акцентират какъв брой огромен бил икономическия у нас за второто тримесечие.
свързани новини10295на 21.09.20218940на 19.09.2021
По думите му, сега страната ни страда от счупения пазар на електрическа енергия в Европа и страната ни трябвало да се причисли към останалите страни, които надигат глас против това.

“Сметките към този момент надвишават сумите, които са за работни заплати. Много предприятия просто ще спрат работа “, предизвести Велев какво може да се случи у нас.

" Помощи не желаеме. Искаме единствено да ни се върнат надвзетите пари “, уточни какви са настояванията на родния бизнес към държавното управление на Стефан Янев.

Сиутацията е невиждана. Идва да ни покаже, че нещо в пазара на електрическа енергия в Европа е сбъркано. Пазарът е строшен, би трябвало да кажем, че царят е гол. Една голяма част от енергетиката натрупа голяма облага, разяснява Велев и цените на електрическата енергия на европейския континет.
свързани новини11828на 21.08.2021
Велев даде и образец. Един мегават в Европа коства 203 евро, а един мегават на Източното крайбрежие на Съединени американски щати, коствал 50 евро. На Западното пък бил 60 евро.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР