При всички положения мярката за таван на надценката на цените

...
При всички положения мярката за таван на надценката на цените
Коментари Харесай

Браншови организации с коментар за тавана на надценката при хранителните стоки

При всички положения мярката за таван на надценката на цените ще има някакъв резултат. Това разяснява ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров ще има резултат в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия. 

Когато една страна реши да си прави работата, никой не е по-голям от нея. България е с 20% Данък добавена стойност, а в другите страни - 6%. Трябва да вършим съпоставения с идентични неща, а освен със сирене, уточни Зоров. 

Според ръководителя на Съюза на птицевъдите Ивайло Гълъбов всяко въздействие на свободния пазар е неправилно.

Тогава цените на дребно порастват и генерират огромни облаги. Ако сега се постави таван на надценката, това значи конкуренцията да стане по-малка, тъй като ползата към търговията на дребно ще спадне, изясни Гълъбов. 

Цветан Цеков от Национална браншова камара " Плодове и зеленчуци " пък съобщи, че е значимо, че страната се е събудила и почнала да влиза в своите контролни функционалности.

" Смятам, че страната би трябвало да покаже коя е и коя се случва. Когато има надценка за 40-50%, може да приказваме за свободен пазар. Но не и в страна, в която опциите на потребителя са толкоз ниски. 85% от потребителите пазарят от комерсиалните вериги. Българските производители бяха притискани и не бяха допускани до пазара. Българският пазар би трябвало да бъде задоволяван с българска продукция. Няма я, тъй като бе унищожено българското произвеждане ", добави Цеков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР