При всички изключително коректни отношения с колегите от сръбската прокуратура,

...
При всички изключително коректни отношения с колегите от сръбската прокуратура,
Коментари Харесай

Гл. прокурор: Цветан Василев остава в Сърбия заради политическо влияние

" При всички извънредно правилни връзки с сътрудниците от сръбската прокуратура, мисля че забавянето на случая " Цветан Василев " е на моменти вън от техните пълномощия и благоприятни условия. Това закъснение, на което сме очевидци е извънредно, за който и да било случай на интернационалната правна помощ. За мен то е резултат на напълно различен вид въздействие и то е политическо ", съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред медиите след чуване в парламентарната комисия за битка със сивата стопанска система. Той добави, че процедурите в сръбския съд не престават без решение всъщност.

Цветан Василев е обвиняем задочно в Специализирания съд по делото " КТБ ". В момента се намира в Сърбия и чака решение за екстрадиция у нас.

Цацаров изясни още, че във връзка с есктрадицията на Димитър Желязков - Очите, всички отговорности, които е следвало да бъдат изпълнени от българска страна са напълно изпълнени.

Помолен за експертно мнение от депутатите в комисията във връзка с това какво може да се направи, с цел да се ограничи производството на незаконни цигари основният прокурор даде няколко хрумвания.

По думите му все още в Наказателния кодекс няма наказуемост за производството на акцизни артикули без бандерол. Според него това би трябвало да се промени и текстът да наподобява по този начин - който създава, популяризира или държи акцизни артикули без бандерол. Също по този начин основният прокурор счита, че би трябвало да има смяна в закона, която да вкара наказателна отговорност и за приготовлението за произвеждане на такива артикули.

Пред медиите основният прокурор сподели още, че тези хрумвания за промени в закона са били давани преди на Народното събрание.

Втората концепция на Цацаров е да се вкара лицензионен и/или регистрационен режим за производството на машини, които могат да се употребяват за нелегално произвеждане на цигари. По думите му у нас има голям второстепенен пазар за такова произвеждане и продажбата на тези машини вътре или отвън страната.

По отношение на разрушени неотдавна пет заводи и един завод за незаконни цигари, основният прокурор сподели, че разкриването им не се дължи само и единствено на информация от задгранични служби.

Сотир Цацаров показа пред депутатите и няколко извода от тези интервенции, а те са, че фабриките са имали сериозен индустриален потенциал, цялостна самостоятелност на работа, опция за цялостна подвижност на индустриалния развой, както и съвременни машини за работа.

Пред публицисти основният прокурор разяснява, че новият вътрешен министър Младен Маринов съгласно него е отличен експерт.

Във връзка с следствието против семейство Арабаджиеви, зам.-главният прокурор Иван Гешев разяснява, че е запорирано всичкото имущество, което се води на тях като физически лица. Той отхвърли да знае къде се намират сега Ветко и Маринела Арабаджиеви.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР