При всеки един опит за посегателство върху права на хора,

...
При всеки един опит за посегателство върху права на хора,
Коментари Харесай

Манолова: Намесата ми е неизбежна при всеки опит за посегателство върху хората

При всеки един опит за посягане върху права на хора, моята интервенция е предстояща и неизбежна. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов омбусманът Мая Манолова, която гостува с коментар за главните борби с институциите и новите ѝ цели в интерес на жителите през 2019 година

Манолова разяснява нарастването в цената на водата от началото на годината, която тя счита да нападна с тъжба в Конституционния съд.

КЕВР към този момент обичайно пази монополистите за сметка на жителите. Обикновено, ощетени са потребителите поради неприятно законодателство, което свежда промяната във ВиК бранша единствено до повишение цената на водата, без никакви действителни изгоди за жителите. Това е главният проблем, съобщи омбудсманът.

Според Манолова, текстът в променения закон е хищнически, изключително във връзка с дребните обитаеми места. Трябва да има обязаност сред повишението цената на водата и повишението на качеството ѝ, добави Манолова.

Омбудсманът аргументира и сериозната си позиция по отношение на новия закон за горивата, който провокира митинги у нас.

В него няма никакви текстове, които биха преборили корупцията или биха спомогнали за изсветляване на стопанската система. Има текстове, които вкарват регистрационен режим - на мен не ми е известно контрабандист, който да отива да се записва. Ако не бъдат подхванати от Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, съда, контрабандистите ще продължат да правят закононарушения. Законът слага невъзможни условия към дребни и междинни търговци на горива. Резултатът ще бъде безусловно очистване на дребния и междинния бизнес - не просто ще банкрутират компании и ще останат хиляди души без работа, а ще пострадаме всички ние поради повишението цената на горивата, добави омбудсманът.

Манолова съобщи още, че се е обърнала за подпомагане към европейския омбудсман по мотив законодателния пакет " Мобилност " на френския президент Макрон, който ощетява българските превозвачи.

150 000 български жители и техните фамилии ще бъдат наранени от закона на Макрон. Изпратих писма и до ръководителите на Европарламента и Европейската комисия. Надеждата за победа на българския интерес демонстрира, че когато всички работят дружно, може да има резултати. Нека с повече почит европейските институции да гледат на правата на българските жители, безапелационна е Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР