При все по-ниски лихви по заемите и депозитите банките в

...
При все по-ниски лихви по заемите и депозитите банките в
Коментари Харесай

Банките продължават ударно да вдигат таксите

При все по-ниски лихви по заемите и депозитите банките в България не престават да подвигат таксите. Дори коронакризата и финансовите проблеми, които тя основава на доста компании и жители, не са в положение да трансформират тази наклонност. На процедура всеки месец някоя банка афишира корекции в цената си. Нещо повече, появяват се и нови такси - да вземем за пример такса пренасяне при отлагане на заеми.
В навечерието на Коледа най-малко три банки подвигат месечната такса за поддържане на разплащателна сметка. БАКБ от 15 декември покачва таксата от 2.90 лева на 3.20 лева Въвежда и комисионна за внасяне на пари в брой в всевъзможни сметки, в това число в пестелив и детски влог. За суми от 3000 лева таксата ще е 0.50 лева, а по-късно е 0.15% до 0.18% от сумата. Повишение с 0.50 евро има и за изтегляне на пари в брой от еврови сметки. Въвежда се и такса от 5 лева за повторна регистрация в новата платформа за отдалечено банкиране БАКБ Онлайн.
Месечната такса за поддръжка на разплащателна сметка в Токуда Банк също се покачва с 0.50 лв. от 15 декември. Така за сметки без карта към този момент всеки месец ще се удържат 3 лева, а когато сметката е в комплект с дебитна карта на банката - 2.50 лева Големите банки от дълго време направиха месечното обслужване на разплащателни сметки 4 лв., в този момент това подхващат и по-малките.
Токуда банк покачва също по този начин месечно обслужване за кредитните си карти MasterCard Standard от 3,50 лева на 4 лева Инвестбанк подвига с 0.30 лв. месечната такса за поддръжка на съществена карта до 2.50 лв. от 29 декември. А за информация на наличност по сметка от ATM ще се удържат 0.25 лева при настоящи 0.10 лева
В началото на 2021 година Банка ДСК покачва таксите по дебитните си карти - тегленето на пари от АТМ към този момент ще се таксува с 1.50 лева вместо 1.20 лева, нараства и тегленето на пари от карта на гише на банката, както и справките за наличност от банкомат - от 0.30 на 0.40 лева Промяна има и в таксата за изтегляне на пари в наличност за всяка трансакция. За суми до 2000 лева/EUR 1000, включително банката ще ни таксува 0.50% върху цялата сума вместо досегашните 0.45%. С 0.05% има нарастване за изтегляне на суми над 2000 лева/EUR 1000.
С 0.40 лева нараства и обслужването на общоприета разплащателна сметка с дебитна карта на Банка ДСК за хората с трайно понижена работоспособност или степен на увреждане - цената става 1.90 лв.. Увеличение с 0.30 лв. има и за изтегляне на пари в наличност с дебитна карта в България от АТМ на други банки или новата такса е 0.90 лв..
Експертите поучават постоянно да проверявате известията за промени в цените, които банките са длъжни да пубикуват на уеб страниците си, с цел да сте наясно коя услуга какъв брой коства и да си спестите неприятни изненади.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР