При влизане в помещение с аквариум, човек веднага е привлечен

...
При влизане в помещение с аквариум, човек веднага е привлечен
Коментари Харесай

Най-красивите и цветни видове декоративни рибки

При влизане в помещение с аквариум, човек незабавно е притеглен от плуващите в съда и неговите жители. Това е една от най-красивите живи картини, които можем да си доставим в дома. Водни растения, камъчета и укрития ни карат да се усмихваме, само че те не могат да разсънят интерес и екстаз, без плуващите разноцветни жители на дребното водно пространство.

Красотата на всеки аквариум се дефинира тъкмо от разнообразието и пъстротата на рибките, които го населяват. Сред тях се намират същински и невероятни хубавици, каквито единствено природата може да сътвори. Да се спрем на някои от най-красивите декоративни рибки.

Рибка бета

Една от първите рибки, с които всеки новак акварист, каквито са и децата, се снабдява, са бетите. Наричат типа също Сиамска бойна рибка и тя е измежду най-популярните. Отглеждат ги селективно, с цел да имат блестящо оцветяване. Те будят удивление и поради неповторимата си опашка, красиво разперена и дълга.

Рибките са много нападателни и по тази причина ги назовават бойни, отглеждани са за битки. Държат се единствено във видов съд.

Ангелска риба

Ангелските рибки не инцидентно носят това име. Те са елегантни и царствени, до момента в който плуват в аквариума. Поддържат се доста мъчно. В естествената си среда тези красиви рибки избират кораловите рифове и стоят покрай места с доста пукнатини и пещери за скривалище. Живеят поединично или на двойки. Трудно се приспособяват към живота в плен и множеството не живеят дълго, само че са необикновено красиви и пъстри.

Симфизодонов дискус

 Рибки дискус Снимка: pixabay.com

Често считат този тип за царя на аквариума, тъй като постоянно се приема за центъра на съда. Рибката е тънка, само че с кръгла форма, наподобяваща дисковидната. Самата рибка е спокойна, плува елегантно и грациозно. Може да се види в разнообразни разцветки, само че тази с преобладаващо червен цвят се смята за най-красивата. Тази амазонска хубавица се отглежда мъчно, тъй като е доста придирчива, само че пък постоянно приковава вниманието към себе си.

Мавритански кумир

Достатъчно е да се спомене, че рибката, наречена Мавритански кумир, стои в изображението на кораловите рифове на всеки фотограф. Тя е най-емблематичната риба от красивите коралови рифове. Има огромни отвесни линии в черно и жълто по тялото си, а също и бели петна към задната част към опашката.

Интерес провокират и с дългите си муцуни в жълто-оранжево. Изключително мъчно се отглеждат тези цветни рибки поради характерната диета, само че са същинско бижу на всеки съд.

Риба смешник

Популярната аквариумна рибка живее в кораловите рифове на Австралия и Югоизточна Азия. Всички рибки от типа са хермафродити и се раждат мъжки, със дарба да се трансформират в женски. Ако тази смяна се реализира, връщане към този момент е невероятно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР