При влизане на турска територия с лек автомобил, превозното средство

...
При влизане на турска територия с лек автомобил, превозното средство
Коментари Харесай

Турция изисква един и същ човек да шофира на влизане и излизане от страната

При влизане на турска територия с лек автомобил, транспортното средство се записва на лидера и само той има право да го ръководи при излизането от турска територия. Това показва в своя обява генералното консулство на България в Истанбул във връзка за влизане в Турция.

Не се позволява преотстъпване или ръководство от различен човек, било то с пълномощие, даже записаният на влизане лидер да се намира в същото МПС. При инспекция от турските контролни органи и определяне на нарушаване на горното условие, автомобилът може да бъде арестуван и след няколко дневна бюрократична процедура изпратен в офис на турските митници към съответното обитаемо място, след което върнат на лидера след възнаграждение на солидна санкция.

Българските жители, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия нямат право да напущат страната без да изнесат автомобила или да показват формален документ с уважителни аргументи, налагащи това.

Максимално допустимият престой за задгранични МПС в Турция е до 90 дни в границите на 180 дни. В случай че престоят е привършен, автомобилът би трябвало да бъде изнесен от страната и да остане отвън нея най-малко 185 дни, с цел да може още веднъж да влезе в страната. За този интервал, индивидът, който е внесъл автомобила в Турция няма право да внася друго транспортно средство.

При влизане в Турция с задгранично МПС следва да се показа: В случай че автомобилът се ръководи в страната от различен човек, който не се намира в него при прекосяване на граничните пунктове, е належащо да бъде показано пълномощие, което да съдържа следната информация: Пълномощното следва да е нотариално заверено и преведено на турски език.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР